Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavní Monty Python oslavili významné jubileum a jejich "mateřská" BBC jim k tomu nadělila právě 30 Years of Monty Python: A Revelation. Dokumentem alespoň z počátku provází hlavní postava Monty Python John Cleese. Podtitulem Revelation - odhalení se snaží Monty Python odhalit svůj úspěch a recept na ten správný humor, kterým desítky let baví svět. (Paity)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky a hlavně věrnéí faoušky Monthy Pythonů je to naprostá nutnost. Pro ostatní ale i tak zajímavé pokoukání. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě by to měla být studijní literatura všech fanoušků Monty Pythonů. Celkově to trvá dvě hodiny a dvě minuty. Je to rozdělený na několik částí. První, asi hodinová, je dokument o tom, jak všechno začalo, zběžně se dozvíme o jejich další tvorbě a jak co dělali. K tomu je spousta jejich vzpomínek a postřehů. Taky uvidíme hodně ukázek z jejich tvorby (spíš to co jsme ještě neviděli, vybírali i věci před Cirkusem, dokonce je tu i ukázka pořadu do rádia s Michaelem Palinem, nebo část proslovu Johna Cleese na pohřbu Grahama Chapmana). Další část je asi dvacetiminutová, je to putování s Michaelem Palinem po místech, kde před (z mého pohledu 36) 30 lety natočili několik jejich nejlepších skečů (Silly walking, Políčkování rybama, první scéna celého seriálu It's...). Další je dokument o tom, kdo vlastně ve skutečnosti byl Monty Pyhon, od Erica Idlea. Dalším je od Johna Cleese, jak se v Británii slaví první máj, udělanej ze sestřihů z cirkusu (aspoň mi to tak přišlo, že je to nově sestříhaný). Pak je tam od Treye Parka a toho druhýho South park - Pocta Monty Pythonu. A nakonec asi 30ti minutovej dokument o písničkách a hudbě Monty Pythona. Jo, a nakonec se po 25 letech všichni žijící Pythoni sejdou opět na půdě BBC. Díky, že jste přišli a už zase tedy můžete vypadnout. ()

Reklama

Reklama