Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (204)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pokračování hitů vznikají na pásové výrobě a to i u těch hitů u kterých pokračování nedává smysl. Matky na tahu o Vánocích trpí klasickou poruchou komediálních pokračování- Nemáme se kam vydat dál takže zbývají dvě možnosti: Buďto cesta do nějaké exotické země nebo zimní svátky. Tvůrci si tentokrát vybrali to druhé čímž se dočkáváme už druhého letošního komediálního pokračování (Prvním je Táta je doma 2) Nebudu tady vysvětlovat, proč je Táta je doma 2 lepším filmem ale spíše to jaký je film jako takový: Takže... ten film má humor který je po většinu času vtipný ale..... ten humor je také občas až šílený a přitažený za vlasy. A dojde to tak daleko, že ani nevíte kdy se máte smát a kdy plakat a když se tvůrci pokouší o nějaké emoce nejde plakat protože se stejně objeví vtip, ten film snad opravdu nemá jedinou ucelenou scénu bez vtipného odlehčení. Což by nebylo nic špatného kdyby se tak nekazil ten dramatický nádech. Trojice matek Christine Baranski, Susan Sarandon a Cheryl Hines jsou fajn a důstojně sekundují Mile Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell. Fajn jsou i Peter Gallagher a Jay Hernandez. Nic více se v podstatě o filmu říct nedá. Je to prostě standardní vánoční výplachovka na kterou si ale vlastně ani nevzpomenete a pořád si budete o Vánocích pouštět Lásku nebeskou... nebo Živí mrtví. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného rakovinotvorného sequelu. Přímý výherce v soutěži o nejhorší film s vánoční tématikou a nesmírně nechutná sonda do amerického přehnaného pojetí Vánoc, které mi přijde zkrátka ujeté. Jedničku jsem loni ještě snesl, i když mi vadil její překypující feminismus, tady se ale okořenilo o přítomnost matek všech tří matek a vše šlo do kytek. Druhá hvězda za Milu, kterou můžu kdekoliv. Jinak by to bylo mnohem horší. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie ve stylu Bad Santa. S babičkami a fešným striptérem. Vtipy jsou přimočaré, ale fungující a poselství o tom, že pohodové Vánoce nedělá dokonalost ale mezilidské vztahy je sympatické. Stejně tak je milé zaměření na téma matka-dcera. Každá z babiček je totiž jiná a s dcerou má jinou interakci, ale všechny jsou vyřešené logickým i zkrátka lidským způsobem. Určitě si nenechte ujít závěrečné titulky, které jsou zážitkem samy o sobě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pustit "nezbedné mámy" do kin podruhé, to byl omyl. Naprostá absence vtipných originalit z jedničky dělá z pokračování řadového komplice všech těch zapomenutelných "bláznivinek" na jedno použití, na kterých Jon Lucas & Scott Moore participovali. Jejich společná díla moc od sebe nerozeznáte. Stěžejním nápadem je do filmu nasadit tři mámy hlavních představitelek, přičemž je zaděláno na vděčné téma generačních svárů a rozdílů. A vánoční čas je ideálním obdobím zakopat válečné sekery, odpustit si a zjistit, že máma je to nejdražší na světě. Předně se takhle žádná máma, jak je ukázáno ve filmu, nechová. Jedna je přísná komisní kráva (Christine Baranski), která dcerušce Mile Kunis dělá vše na truc, druhá máma (Cheryl Hines) je nesnesitelně přepečlivá, má kupříkladu silné sklony k voyeurismu, pozoruje svoji dcerušku Kristen Bell při sexu, třetí je flegmatická (Susan Sarandon) až běda, holduje lehkým drogám, alkoholu i hazardu, o dcerušku Kathryn Hahn jí v podstatě vůbec nejde. Koncept, na které pokračování vsadilo, byl nezábavný, místy úplně nudný, originální skoro v ničem. Film z ušlápnuté scenáristické bídy vytahuje osvědčené trio mamin z jedničky, několik hrubozrnných gagů i dělání si legrace z amerických vánočních tradic. Jenže jsou zde i jejich filmové mámy, které neměly co nabídnout, jejich role jsou prosté gagů. Přítomnost Christiny Applegate, z jejíž zápornosti jednička hodně těžila, je zredukována na jedinou scénu. Celkově film ovládá lehká nuda. Na herečkách je znát, že by chtěly filmu dát i víc, jenže scénář je průhlednost a schematičnost v jednom, což ve výsledku znamená, že z technického hlediska je to režijně v pořádku, z humorného hlediska je gagů jen minimum, z hereckého hlediska je to fajn, z invenčního hlediska je to nulové. A charaktery nově příchozích mamin, na kterých pokračování postavilo svoji zábavnost, byly naprosto nezábavné, přebytečné. 6/10 ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

If I have to wax one more pussy today I'm gonna black out. Fotr je lotr, matka je šlapka - v tomto případě alespoň jedna z nich. Ty další dvě, které dorazí o Vánocích na návštěvu ke trojici hlavních hrdinek, jsou horší: Ztělesněné schizma toho nejhoršího z Mii Farrow. ideologické pomeje prvního dílu (odlehčený pohled na úděl ženy/matky) prohlubuje škála předložených alternativ toho, co by mohly a měly být vánoční svátky, které se štítivě vyhýbají čemukoliv sympatickému - aniž bych si nutně představoval klepání kosy o půlnoci v kostele. Já vím, má jít o komedii. Jen takový zvláštní druh, kde jsou všechny ty dysfunkce pro zasmňání natolik vážné, že se divák jako já neodvažuje ztotožnit se s nimi, natož se jimi bavit. Mila Kunis navíc není o nic zábavnější než posledně a ty dvě další, Bell a sympaticky macatá specialistka na depilací genitálií Kathryn Hahn, to samy nedávají, když se notabene angažmá jediné protřelé komediální herečky Christiny Applegate omezuje na kolední cameo. Těch několik prcičkovsky explicitních gagů, proti kterým nic nemám, to nespasí. Jedno ale musím sequelu špatného prvního dílu přiznat. Dostalo se mi konečně hrubé představy toho, co dělají matky na tahu (byť asi jen o Vánocích). (Tušil jsem to:) Let's go slap some wieners, bitch! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa objaví až na samom konci snímku. (Astonko)
  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)

Reklama

Reklama