Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když na mě zazvoní Romové v tísni, tak je pozvu dál." V tom se tedy rozhodně neshodneme, protože já bych tvrdě bránil svůj hrad, takže jsem podle tohoto snímku fašista. To je ovšem jediné, co bych této multi-kulti agitce vyčetl, protože jsem se u ní bavil náramně. A každému filozofickému "dobroserovi" typu Halík, Dienstbier či Pehe bych doporučil ubytovat na zahradě rodiny přítulných tmavočechů, výbušných muslimů či kočovných Nigerijců, aby je kulturně obohatili. Třeba tím, že by je snědli. To by ovšem Babikova rodina nikdy neudělala, protože ta brání Pana Dokořána před svými druhy, dokonale se integruje a ještě k tomu zbavuje jeho zahradu krtků bez použití chemických látek. Jak dojemné, leč naprosto nekorespondující s mou životní zkušeností. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Ačkoliv jsem doufal, že to bude průměrně dobrá a oddychová komedie, tak se nepodařilo. Každých následujících 20 minut bylo slabších a nezáživných. A to téma? Ve Francii možná komediální, ale v našich končinách mě tahle "charita" zrovna moc humorná nepřišla. My tu přece máme spolehlivé "sociální programy". ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Christian Clavier v další franouzské komedii, která naťukává téma cizinců. Zde v televizi prohlásí, že by doma klidně ubytoval Romy, a tak mu tam jednou ráno skupinka Romů zazvoní. Christian jako Jean-Etienne je tam nechce, ale kvůli své image je ubytovat musí. A tak začíná celá řada vtipných situací, i když člověk má u filmu trochu i nervy, když si představí, že by takhle lezli po jeho baráku... Ale jedná se o fajn oddechovou komedii. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo to nebolo vôbec márne, ale skôr by som uvítal, keby to bolo podané v nejakom dramatickejšom prevedení, a nie z toho robiť za každú cenu bohapustú komédiu. Nuž, ale to som si už povedal pri viacerých nedávnych francúzskych komédiách, kde sa úplne zbytočne tlačilo na pílu. V tomto obdivujem Indov, že hoci prinesú kadejaké bláznivé námety, tak dokážu z toho spraviť napokon dosť vkusnú dramédiu. A presne takýto žáner by tomuto veľmi pristal! Ale to už príliš odbočujem. À bras ouverts bola príjemná oddychovka s lightovým humorom (na ktorom sa dalo občas aj pousmiať), ale nič zaujímavejšie okrem originálneho námetu som od toho žiaľ nedostal. Ale OK, nebolo to až tak zlé ako by sa mohlo podľa môjho komentu zdať! :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to mělo rozhodně mnohem vyšší potenciál. Bohužel režisér vybral bandu cikánů, kteří vůbec jako cikáni nevypadali, ani se tak nechovali. Spíš to byla banda jakýchsi mentálů, kteří vyrostli někde v džungli. To je velká škoda, protože to absolutně kazí dojem z jinak zajímavého experimentu. Humor zde nefungoval a příběh byl úplně k ničemu. Takže za mě 40% a to jsem možná ještě hodný... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)
  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama