Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (106)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že byť to o vzťahu dvoch chlapov a ženy, tak sa mi to tak nepáči, nebude to pre mňa vo svojom čare také odzbrojujúce, nepomôže tomu, ako prvotriedne je to napísané a natočené (who the fuck is Angela Robinson?), netlieskam tomu za oslavu netradičných vzťahov a rodín, zakázaných lások a slobodných myslí. Oslavu (dôležité!), ktorá si je vedomá druhých strán mincí, tienistejších zákutí a limitov v nás samých. Ale v danej chvíli na to kašle... a oslavuje! To všetko by som rovnako do nebies vychválil, avšak piatu hviezdu nepridal. No a? Som heterosexuálny chlap. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Tváře vody jsem tentokrát neměl námitek k sexuálním praktikám hlavních hrdinů, jelikož do nich nezatahovali obojživelníky ani jiná zvířátka, a tak jsem mohl být po celou dobu na jejich straně ve snaze žít ve společnosti ovládané maloměšťáctvím a pochybnými křesťanskými principy. Film samotný měl skvělou retro atmosféru, dozvěděl jsem se mnoho zajímavého o zrodu Wonder Woman, jen mám velké obavy o ženy, které zažívají pocity vzrušení u Padesáti odstínů čehokoli, protože by u tohoto snímku mohly dosáhnout svého poločasu rozpadu. Každopádně jsem se dobře bavil, takže hodnotím za 4*+. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Životopisné, bohémské, ženské, mužské, submisivní, nadřazené, novátorské x mohlo to být kratší. Příběh dle skutečných postav a osudech, o autorech Wonder Woman. Je pravda, že v době vzniku této legendární postavy, bylo téma této bohyně dost odvážné a pro většinu odpuzující. Filmově zpracováno zajímavě, poutavě. Přesto mi vadilo, jak od sebe odcházeli, pak přicházeli, věčné rozchody a odpouštění. A také to mohlo být kratší, občas zbytečně natahované. Každopádně zajímavé. Ale jen na jedno promítání. ..člověk by jim tu rodinou pohodu chvílema skoro záviděl.. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený filmek o tvůrci Wonder Woman. Profesor Marston je vzdělaný člověk a vyučuje psychologii na Harvardu. Což je unikát, protože takovýto vzdělaný člověk většinou komiksy nepíše. Ale osud tomu chce, že se z profesora stane spisovatel. Zajímavější ale je důvod, jak se tomu stane. A tak nám snímek sklouzává k pornografii. Tedy ve filmu se nemusíte bát tvrdých erotických scén, ale přeci jen tam lehké erotické scény jsou. Profesor totiž žije se svou manželkou a jejich milenkou. Je to takový bisexuální vztah švédské trojky. A to vše promítne do komiksu Wonder Woman. A tak už víme, jak Wonder Woman vznikla. Mně se film tuze líbil, ten příběh je velice zajímavý a i ty erotičné scény, např. s BDSM tomu dodávají náboj. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poutavý film, který nic nenaznačuje a vše rovnou divákovi naservíruje. Pro naznačování tu byl komix celou dobu a pokud jste se nad ním nezamysleli tento film vám vše zodpoví. ...podřízenost může být příjemná, pravda je osvobozující, láska s sebou nese (příjemnou) bolest... To jsou pravdy, ke kterým dojde snad každý člověk aniž by to rozpitvával, a nebo za to očekával diplom. Herecké obsazení bylo skvělé. Obě dámy se k hezky doplňovaly. Dost mě zaujala i erotická scénka, kdy je hezky vidět, že ani v sexu není prvenství muže 100 %. Ze závěrečné scény, kdy má dominantní Elizabeth odprosit Olive mám rozporuplné pocity. Plně souhlasím s výrokem, že ať je člověk sebevíc dominantnější musí se druhému podřídit, obětovat svou pýchu a důstojnost, přesto mi pan Marston v určitém momentu připomínal člena nějaké sekty. Rozhodně doporučuji komixovým fanouškům pro rozšíření obzoru i milovníkům životopisných filmů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)

Reklama

Reklama