Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Surrealistický romantický čtyřúhelník? Tohle bylo hodně zamotaný a bizarní. I kulisy, ve kterých se děj odehrává (podlaží 7½, vyplivnutí pár metrů nad zemí u odbočky na New Jersey), jsou jak z jiného světa. Mimochodem, opravdu si myslíte, že otcem dítěte nemůže být žena? Jedno poselství je ale jasné a ve svém podvědomí bych se opravdu hrabat nechtěl. Myslím, že jsem konečně přišel na to, kde se berou gayové a lesbičky :-) Pokud máte rádi loutky, chcete se stát někým jiným nebo jste potencionální kandidáti na Velkého bratra, tak tohle je pro vás to pravé. Jen doufám, že za mé nitky nikdo tahat nebude. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když John Malkovich vleze do mysli Johnu Malkovichovi? Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich.......Spike Jonze je buď bůh nebo ďábel. Ať tak či onak je v Kůži Johna Malkoviche geniální, bizardní a notně zvrhlá hříčka o nalezení nesmrtelnosti. Každý si může udělat výlet do Malkovichovy hlavy a užít si svých 15 minut slávy v jeho kůži. Kdoby odolal. Omluvte mě prosím, vydávám se na křížovou výpravu, avšak namísto svatého grálu jdu hledat portál do hlavy Charlieho Kaufmana. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak pravil Charlie Sheen: Nadržená lesbická čarodějnice, zamysli se nad tím. Je to geniální! Být, či nebýt Johnem Malkovichem – to je, oč v této nenormální komedii mimo jiné běží. Mimo jiné v něm John Malkovich zavítá do Johna Malkoviche, mimo jiné v něm žena oplodní jinou ženu (či něco na ten způsob v rovině ryze psychologické), mimo jiné v něm loutkař v podání Johna Cusacka, který je tak „necusackovský“, že jsem ho vůbec nepoznal, zavře Cameron Diaz do klece, aby mohl(a) souložit s Catherine Keener. Velice vtipná, kaufmanovsky lidská anomálie je evidentně obeznámena s Kafkou i Carrollem, aniž by (byť na sekundu) přestala být svá, tzn. úžasně originální. Apendix: Adept na scénu dekády, „Malkovich, Malkovich…“, mě utvrdil v tom, že je možná lepší sám sebe zas tak moc dobře neznat. 90% Zajímavé komentáře: Melies, MIMIC, curunir, twinpeaks, TotalFilm ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

opravujem svoje povodné hodnotenie a zvyšujem ho o jeden stupeň - musel som byť slepý a hluchý, keď som ho pri prvom zhliadnutí neocenil ako scenáristický vrchol americkej (a nielen americkej) produkcie - Charlie Kaufman je poloboh a tento scenár je jeho dokonalá vízia, a keď sa pridá Jomzeho réžia vedúca skvelých hercov ako bábky v ústrety úchvatným výkonom, vyjde z toho zážitok pudiaci sliny do ústnej dutiny. Ďakujem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mně to příjde, jako kdybych koukal na něco, co nevzniklo na naší zeměkouli. Celé je to totiž hrozně divné, neobvyklé a hlavně odehrávající se v kůži Johna Malkoviche. Příběh mi ze začátku nabízel takovou milou pozitivní nudu, která sice na žádný zázrak nevypadala, ale zase se nedá říct, že by byla natolik strašná, že bych u toho umíral. To co se dělo pak už prostě mlelo tak zvláštním mlejkem na maso, že jsem prostě seděl, koukal a absolutně nechápal. Jenom dobře, že je to uvolněno tím, že je to vlastně zčásti komedie plná zvláštních situací. John Malkovich se do filmu povedl na výbornou. Abych se přiznal, stejně jako ve filmu lidem, ani já si přesně nedokážu vybavit konkrétní roli, kterou on ztvárnil a já bych si jí zapamatoval, krom toho, že teda jméno mi je dosti známé. Což je asi tak všecko. Každopádně s tímto filmem si udělal nemalou reklamu a hlavně nádherně zkombinovanou realitu s fikcí tak zajímavým způsobem, že prostě nejde od tohoto filmu odejít jinak než se vztyčenou hlavou. Je to tak zvláštní. --- Nějaké otázky? - Proč je tady tak nízký strop? - Nižší strop, nižší nájem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Willie Garson (chlapík z restaurace) improvizoval scénu, ve které obdivuje Malkovichův výkon „retardovaného“ ve filmu. Gardin měl jasné instrukce – co nejvíce krát použít slovo retard. (HellFire)
  • Počas úprav scenáru sa Charlie Kaufman dozvedel, že v tom čase John Malkovich prebýval v manhattanskom apartmáne na 7 a 1/2 poschodí. (HelenOfTroy)
  • V první verzi scénáře měl Lester s přáteli využívat portál k ovládnutí světa ve jménu Satana. (HellFire)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama