Reklama

Reklama

20 milionů mil od Země

  • USA 20 Million Miles to Earth (více)
Trailer

VOD (1)

První vesmírná loď, která navštíví Venuši, havaruje do moře a osvobodí tak malé mimozemské stvoření. To ale vyroste do obrovských rozměrů a začne ohrožovat Řím! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oddechová drobnost, která má spád, graduje a pobaví, ovšem pozor! Nepřemýšlet! Pak vám možná nebude vadit, že monstrum mění velikost (a teď nemyslím jeho "přirozený" růst, ale opravdové chyby) podle toho, jestli zrovna bourá most (nejhorší triky z celého filmu), rve se se slonem (skvělá scéna, na kterou si Harryhausen tak trochu vzpomněl v pozdějším Údolí Gwangi) nebo že stojí na Koloseu jakou moula a výhružně hýká směrem k tankům. Zmínit musím také neskutečně (neúmyslně) vtipnou část odehrávající se ve stodole, kdy chrabrý sedlák příšeře nejprve zarazí vidle do zad, ještě chrabřejší armádní důstojník ji chvíli nato tluče lopatou... A až potom někoho z vojáků napadne "Zkusme na to vystřelit, když už ty pušky s sebou máme". Dvě a půl hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o lehce nadprůměrný monster film, na kterém je asi nejpěknější monstrum z dílny Harryhausena. Až na pár debilních triků viz raketa na začátku jsem neměl k filmu téměř žádné výhrady. Herecké výkony jsou rovněž docela solidní a je jen škoda, že se malý Pepe objevil jen na začátku. Bohužel já na rozdíl od většiny ostatních považuji poslední patnáctiminutovku za ne moc vydařenou. Trochu jsem se začal při té honičce nudit. Po souboji se slonem to začali tvůrci totiž zbytečně natahovat. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"20 Million Milles to Earth" nie je žiaden béčkový film ako by sa mohlo podľa jeho názvu zdať. Je to parádny hollywoodsky monster sci-fi, korého podstatná časť je točená dokonca v Európe. Námet síce nie je zrovna originálny, ale vďaka svižnému scenáru je to celkom pozerateľné i dnes. Vyžaduje to však divákovu toleranciu ku trikovému prevedeniu, čo je s prihliadnutím na vek tohto snímku pochopiteľné. Aj napriek nejasnostiam vo veľkosti samotného monštra, kedy si napríklad v jednej scéne nevie rady s obyčajným slonom a hneď v zápätí zničí obrovský kamenný most, dávam tomuto starému filmu tri hviezdičky. *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat? Kdyby snímek "20 milionů mil od Země" neměl Raye Harryhausena, tak už je dávno v propadlišti dějin. Ani tak se nejedná o něco, co by výrazněji vynikalo, ale animace monstra jsou prostě úchvatné. Ray věděl, jak má svou práci dělat, a nabídl divákovi zase jednou jedinečné záběry, které prostě nikdo jiný tak dokonale nezvládal. Bohužel zbytek filmu je opravdu o ničem. Velká škoda, že nemohl pracovat s lepšími scénáři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Zemi s posádkou rakety dorazí vesmírný šmejd, šmejd z Venuše. Protože se raketa při návratu domů poškodila během srážky s meteoritem, zřítí se do moře nedaleko jedné sicilské rybářské vesnice. Přežije pouze jeden astronaut, bohužel organický vzorek z Venuše se dostane do nesprávných rukou. Postupně z něj vyroste obří kreatura připomínající dinosaury. Příběhově nic výjimečného, film má ale jiné kvality zjm. pro fanoušky starých sci-fi filmů. Kreaturu totiž rozpohyboval trikový mág R. Harryhausen (Souboj titánů, Sindibádova sedmá a následně zlatá cesta ad.). Zadní projekce sice působí mnohde rušivě, pokud však dojde na akci, dá se odpustit. Zúčtování se psem, napadení farmáře, souboj se slonem a následný lov v ulicích, který připomíná kompinaci Godzilly a King Konga, jsou zábavné. Pozorný divák si všimne i detailů, kdy zdánlivě mrtvý ležící slon ještě dýchá. Snímek nenudí, má atmosféru i napětí a nechybí sentimentální milostná vložka, která je na místě. Milovník současných fantastických filmů zřejmě tenhle počin příliš neocení... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z dôvodov, prečo sa film odohráva v Taliansku, je, že Ray Harryhausen sem chcel vždy ísť na dovolenku, ale nikdy si to sám nemohol dovoliť. (Nekrofil)
  • Keďže Harryhausen plánoval použiť do niektorých scén v ZOO skutočného slona, chcel, aby mu zohnali slona vysokého 15 stôp. Štúdio mu ale bolo schopné zaobstarať iba osem stôp vysokého slona. Aby teda vyzeral vyššie, na rolu jeho ošetrovateľa v ZOO najali herca, vysokého iba 4 stopy a 6 palcov. (Nekrofil)
  • Originálny dizajn Raya Harryhausena monštra do tohto filmu bol kyklop, podobný tomu, ktorý bol neskôr použitý vo filme The 7th Voyage of Sinbad (1958). Tento dizajn ale zavrhol a rozhodol sa pre stvorenie viac podobné plazovi, ktoré môžeme vidieť v tomto filme. Nazval ho Ymir. (Nekrofil)

Reklama

Reklama