Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Flego 

všechny recenze uživatele

Remake filmu "Boj snežného pluhu s mafiou" potvrdzuje, že ani rovnaký režisér a námet nezaručuje úspech. Film trpí dramaturgickými úchylkami, mnoho scén nemá absolútne význam a zmysel ( Made in China, rogalo, nájomný vrah ) a predlžuje film do zbytočnej minutáže. Určité dialógy istým spôsobom navodzujú atmosféru čierneho humoru, je to však málo, takže podozrievam tvorcov, že film mysleli vážne. Treba však oceniť skvelý soundtrack. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Než se vyjádřím k filmu, tak bych rád napsal, že Liama Neesona mám stále rád, i když ho před třiceti lety chytly nervy a chtěl zabít jakéhokoliv černocha, i kdyby to nebyl gangster/násilník, či ten co mu znásilnil kamarádku. A je fajn, že to mohl říct takhle do prostoru, do jisté míry se mu muselo ulevit, shodit ze sebe tenhle kámen, který ho třicet let tížil. Nicméně tím se vysvětluje, proč v roce 1989 tak málo hrál a hrál jenom ve filmu "Nejbližší příbuzenstvo". Každý člověk, má za sebou něco, na co neni pyšný, jde jen o to vypořádat se s tím a umět jít dál a Liam Neeson to dokázal. Tak a teď k filmu, film na jednu stranu chce být drsný což by šlo, pak chce být zase vtipný, to by také šlo, ale samostatně, né tahle kombinace, kdy je vše na půl a nic neni stoprocentní. Ty přechody, mezi vážnost a humorem, sou občas dost křečovité, občas nějaký ten vtip vyjde, občas taky ne, v obou dvou případech, je to však na filmu znát. A stou vážností, je to stejné, film si drží tempo nějakých deset - patnáct minut, syrového drsného thrilleru a pak příjde na řadu nějaký ten vtípek a já sem vlastně nevěděl, jestli se mám smát, nebo ne. Co se týče hereckých výkonů, hlavní záporák, je dost magor, aby jste jím byli zhnuseni a Liam Neeson, zde hraje svůj standart a nijak výrazně nevybočuje. Na kultovku, to sice nebude, ale katastrofa, to taky neni, byť je to jeden z těch slabších filmů s Liamem Neesonem. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná (určitě) je to tím, že jsem neviděl předlohu, neboli první verzi filmu, ale Mrazivá pomsta mi v několika všecech přišla hodně zajímavá a zábavná. Ten jakýsi absurdní, suchý černý humor jakoby z oka (nechci říct z pera) vypadl bratrům Coenům v době, kdy ještě uměli psát scenáře. Liam Neeson je zde podvratný sám o sobě, myslím si, že film záměrně pracuje s jeho ikoničností, resp. s tím, co od něj, jako od akčního drsňáka divák očekává a přitom... Je trochu jiný. Musím ale říct, že film měl pár trestuhodně nedotažených momentů, kde divák vyloženě cítil ten nevyužitý potenciál. 7/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)

Reklama

Reklama