Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušný a vlastně poctivě vydělaný prachy holt nesmrdí a podivovat se nad Molandovou motivací k tomuhle remaku vlastního filmu absolutně nemá význam.  Boj sněžného pluhu s mafií jsem viděl relativně nedávno a byl jsem z něj nadšený, holt typicky severská černočerná mrazivá ulítlost. Americká verze je pak  lehce učesanější a trochu zkratkovitější či lépe stravitelná, jinými slovy i pro amerického deb..diváka konzumovatelná. Liam je ale dokonalej a místy mi kacířsky přišel lepší i než Skarsgard, ale to je asi jediné pozitivum. Bez znalosti by to možná vzhledem k mé oblibě podobných přímočarostí byla silnější trojka či i slabší čtyřka, ale takhle za dva. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nórsko-dánsko-švédsky originál z r. 2014 som nevidel, ale remake (od rovnakého režiséra, akurát premiestnený do iného zemepisného pásma, čiže napr. srbskú mafiu nahradila indiánska) ma bavil. Je zábavný a pritom nejde o komédiu. Snáď každá piata scéna sa skončila úplne inak, než som čakal. To je osviežujúce. Na ešte vyšší level to vyťahujú postavy resp. skupiny postáv, z nich každá má inú motiváciu a je sranda sledovať, ako dochádza k vzájomným treniciam, ktoré sa nekončia pekne, lebo vo svete gangstrov sa tak máločo končí. Solídny Liam Neeson je napokon ešte tým najmenej zaujímavým na celom filme. Potešil ma dokonca aj William Forsythe; fakt dobrá postava. K Indiánom poviem jediné: nejako takto si predstavujem sfilmované Skalpy (vrátane Toma Jacksona v úlohe Rudé vrány). Trochu mi vadilo neuspokojivé zakončenie príbehov mnohých postáv (syn, bodyguard, mafiánova bývalá, hrdinova manželka, policajti), solídna, ale nevýnimočne natočená prestrelka a trošku hmlistá, hoci dozaista pôvabná koncovka. Naopak, kladne hodnotím silné ženské charaktery (Emmy Rossum, Laura Dern, Julia Jones). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZŮSTANE TO MEZI NÁMI A SNĚHEM...“ /// Všichni kurva vědí, že když se Neesonovi šáhne na rodinu… A každej by mu určitě drží palce! Doplňuje ho místní policejní systém… takovej až skoro Coenovskej… Takže vlastně jo, je to celkem prdel (černá). (Rasisto!) Neeson je prostě furt ještě sázka na jistotu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy nastane čas k upilování hlavně. 2.) Rolbař na mě koukal při zápase nějak divně. 3.) To vo pluhu a mafii neznám. 4.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Mám DOST! Ani nejsem schopen vztyčit nějaké to procento k dobru. Tak jako tak je to ODPAD jak vyšitý. Pamatuji si loňský ENTEBBE, kterému jsem dal také odpad (prvně v kině). No a čeho jsem se dočkal nyní ? Mého druhého odpadu v kině! To už je opravdu něco špatného v této dimenzi. Jak to mám sakra popsat ? Má to mít černý humor ? No já teda nevím, mě přijde, že to byl nějaký pokus o mix žánrů – a těžce se to nepovedlo. Ani ten Liam Neeson, kterého zbožňuji, to moc nevytrhl. Zde mu role vůbec nesedla a ani to moc dobře nezahrál – asi za to ani chudák nemohl. Celé to bylo suché, bez nápadu, bez vtipného momentu. Žádná přestřelka či vyvraždovačka nebyla zajímavá, prostě nic. Filmy s černým humorem mám rád, ale tohle ? Jedna trapná postava střídala druhou. Především hlavní záporák byl totální kokot. I to mělo spoustu nudných dialogů, které sem naprosto nepatřily. V úvodu si Neeson podá tři gaunery (opět nic co by mě bavilo, nuda) a poté se už v podstatě nic výrazného neděje. Ani to finále za nic nestojí. Dějová linie s indiány ? Bože dyť tahle tématika indiánů ? Sami se ztrapňovali. I když to mělo být odlehčené s tím oním černým humorem. A ani se už nepozastavuji, že je to tu na CSFD v červené barvě. Asi nemám vkus, nevím. Chtěl jsem se po dlouhé práci v kině odreagovat a ona se z toho stala taková sračka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila, ale zase ne tolik, abych si jí po čtyřech letech nějak detailněji pamatoval. Některé sekvence se mi začaly vybavovat až postupem času, ale nenutily mě ke srovnávání, což beru jako plus. Každopádně příběhu jednoznačně prospělo přesazení do zasněženého Colorada, které nabízí víc, než norský vidlákov a co se gangsterů týče, tak ti indiánští ty srbské předčí o délku. A díky angličtině a americkému prostředí je tu cítit i trocha Tarantina či starého Ritchieho. Výhrady nemám ani k hercům, takže celkově to vidím tak, že remake je o fous lepší než originál. 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)

Reklama

Reklama