Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů? (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem celé Lajny je nějaký svůj vlastní vesmír. Nic proti nikomu, ale někdy mi to v rámci zápletky připomíná příběhy, které jsem si vymýšlel před pubertou. Ať už v rámci logiky, humoru nebo určité naivity příběhu. To celé nějak hraje do karet tomu, že tato klasická jednohubka nám nicméně přinesla o dva roky později další sérii. Což je samo o sobě docela škoda, protože tohle je koncept, co by se snad i klidně dal dělat každý rok za pár týdnů. O to více je zvláštní, že asi tedy se dočkáme další série, ale budeme rádi, když vyjde prvním rokem nového desetiletí. Dá se říci, že zde je i určitý status. Lajna neurazí, ale ani si z ní nesednete na prdel. Pokud tvůrci plány mají, dokážu si s klidem představit, že zde bude co dělat až do páté série. Ne-li více. Pak se ale musí čekat, že kvalita asi půjde i trochu dolů. Protože už i ta druhá teda byla něco bubliny na plotně plné vody. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo celkem jasný, že pokračování Lajny nedosáhne kvalit první řady, takže nejsem ani nějak zklamanej. Ubylo scén z kabiny a z ledu, naopak přibylo těch ze soukromí a bylo to znát. Langmajer s Vágnerovou pořád top, naopak z novejch postav stojí za zmínku jenom Neužil, kterej mě vždycky rozesmál, Suchánek se Šárským zbytečně některý scény přehrávali. Slavia prostě není Havířov a Kouřil není Lupták. I tak je ve dvojce spousta super hlášek a nemůžu říct, že bych se nudil. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímalo by mě, odkud tvůrci vyhrabali Stanislava Šárského, do téhle chvíle jsem o něm nikdy dřív neslyšel... Jeho postava je strašně přepálená a nesympatická, a kdyby v seriálu nebyla, tak by to bylo určitě lepší. Kvalita dílů je zde značně nevyrovnaná, hlavně v první půlce řady to vypadá, že tvůrci ztratili talent na humorné dialogy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první série menší propad dolů, v těch jednotlivých scénách ale seriál opět v té komediální rovině vévodí. Langmajerovi je tato role Luboše Hrouzka šitá jako na míru, jeho herecký talent zraje podle mě jako víno :) Staronové postavy zaválely, Wagnerová jako Denisa opět boží. Ale charakter Václava Neužila, Robin Guha, za mě asi tím nejzářivějším elementem druhé řady, ty jeho hlášky protkané tou vtipnou angličtinou a narážkami na samá hokejová esa, to jsem si z pozice diváka užíval plnými doušky. A Míra Kouřil taky nezapomenutelný. Ty prostřední epizody docela výplňové, třeba díl o Stanley Cupu naprosto o ničem, ale závěrečný dvoudílný finiš to nakonec vytáhl na těch poctivých 7/10. V této době už vycházejí díly nové sezóny, tak uvidíme. Rozhodně si to ujít nenechám. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řadím se ke skupině nostalgiků, kteří ve druhé sérii postrádali a postrádají kouzlo té první. Možná, kdybych Lajnu začal sledovat až od druhé série..? Na to si odpovídám, že bych si ji asi nikdy tak neoblíbil. Zkrátka už nemá ty kvalitativní parametry, tady se tentokrát nehrál tak dobrej hokej. Hlavně ale nepouštěli tolik na led svýho nejlepšího hráče Luboše Hrouzka, respektive oslabili JEHO (!) Lajnu Karlem Hrouzkem, kterej svýma šlehama zabíjel ty jeho. Ze sebevědomýho chlapa se stal ťunťa syn a to nesvědčilo ani Langmajerovi, ani seriálu. To je můj názor na jeho největší slabinu. Poslední díl zdařilej návrat ke kořenům, bohužel poněkud opožděnej. Slaboučký čtyři pecky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě se objeví narážka na seriál Gumídci (od r. 1985). (Duoscop)
  • Incident, o kterém vypráví Michal Suchánek, se skutečně stal. Ve finále Federální hokejové ligy si Vítkovice z Prahy odvezli těžké žaludeční potíže ze stravy, se kterými pak nastupovali k odvetným zápasům, které oba prohráli výsledkem 4:5. Vítkovice nakonec skončili druhé. (Duoscop)

Reklama

Reklama