Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné prenesenie paranoje, beznádeje z nevýchodiskovej situácie na plátno. Predovšetkým ide o kvalitný, ničím nerušený, zápletkou bezchýbný a chybami neznehodnotený thriller. Tie situácie existencionalistickej úzkosti a zatlačenia do kúta ho robia výnimočným až k horrorovému nádychu. Myšlienka nemala chybu a len ťažko by som si vedel predstaviť, že sa niečo tak béčkové dokáže premeniť v plnohodnotný film. A mladý Sutherland bol kvalita. Dkonca aj to zobraznie premeny sa podarilo na výbornú. Trošku skrátiť a bolo by to na plné. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnut, ci mam dat tomuto filmu 3 alebo 4 hviezdicky, ale kedze si o par mesiacov na neho spomeniem, ako na celkom slusny, ale predsa len priemerny mysteriozny thriller, ktory mi skor pripominal nejaky zo Shyamalanovych filmov, len s tym rozdielom, ze tento remake bol natoceny uz v roku 1978, tak som sa rozhodol mu dat radsej 3. Mozno viac ako to mysteriozno mam radsej hororovu akciu, co mi v tomto filme trosku chybalo, ale musim uznat, ze na 70-roky to musel byt uzasny deprimujuci thriller a potesila ma aj vedlajsia uloha Jeffa Goldbluma. Herec Kevin McCarthy si tu zahral kratku rolu Dr. Milesa J. Bennella, ktoreho hlavnu ulohu si zahral v originalnej verzii z roku 1956 INVAZE LUPICU TEL. Reziser Philip Kaufman nenatocil vela filmov, ale niektore z nich by som spomenul: SPRAVNA POSADKA / SPRAVNI HOSI (1983), NESNESITELNA LEHKOST BYTI (1988) alebo QUILLS - PEREM MARKYZE DE SADE (2000)... 29.04.2010 ________ Donald Sutherland - (Matthew Bennell) +++ Jeff Goldblum - (Jack Bellicec) +++ Brooke Adams - (Elizabeth Driscoll) +++ Leonard Nimoy - (Dr. David Kibner) +++ Veronica Cartwright - (Nancy Bellicec) +++ Robert Duvall - (Knaz) +++ Art Hindle - (Dr. Geoffrey Howell) +++ Lelia Goldoni - (Katherine Hendley) +++ Kevin McCarthy - (Dr. Miles J. Bennell) +++ Hudba: Denny Zeitlin +++ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlubin vesmíru zamíří k naší Zemi mimozemská entita, která kolonizuje postupně planety stojící jí v cestě a ovládne jejich obyvatele. Průhledná vlákna se snášejí k zemi uprostřed San Franciska a přes noc z nich vyrostou podivuhodné květy. Kdo si je však odnese domů, stane se obětí mimozemské agrese. Jejich místo zaujmou dokonalé kopie vytvořené mimozemšťany. Nechybí ani vzpomínky, naopak chybí emoce, podle nichž je lze nejlépe poznat. Když se Matthew Bennell přesvědčí na vlastní oči a konečně uvěří, že došlo k napadení, je už pozdě. Mimozemšťané se šíří jako mor a své zástupce mají postupně v nejvyšších patrech politiky, policie i armády. Zoufalý útěk Matthewa a Elizabeth se zdá být bez šance. Vydařený remake se může pochlubit vynikajícími herci, slušnou kamerou, mrazivou hudbou a zdařilými speciálními efekty.Rostlinné kokony, postupně se vytvářející těla a všudypřítomné pavučiny zapůsobí i dnes. Závěrečná scéna je mrazivá a děsivá. Hodnocení ponechávám. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tahle verze "Uchvatitelů těl" (nevím, proč se tenhle český překlad už nepoužívá) má zajímavou atmosféru, na které má zásluhy mimo jiné dobrá kamera. Jsou v ní i fajn herci, hlavně Donald Sutherland a Jeff Goldblum se ze svých rolí snaží vymáčknout maximum. Bohužel je ale je dost zmatečný. Náhrada lidí emzáky proběhne dost rychle, pak vidíme hodně dramatických scén, ale ty nejsou moc dobře vysvětlené. Hlavní postavy jsou sice spolu a snaží se spolupracovat, ale pořádně spolu nekomunikují. Přišlo mi, že divák si musí zbytečně moc věcí domýšlet. Upřímně řečeno jsem se u filmu místy dost nudil. Zajímavé, ale nakonec nepříliš vyvedené sci-fi. (5/10) ()

anais 

všechny recenze uživatele

U původní verze z roku 1956 mi ani tak nedošlo jak moc téma reaguje na tehdejší studenou válku, jak moc je protisocialistické - lusky se snaží vymazat jakoukoliv individualitu, postavit mezi všechny na světě rovnítko. I když mi tohle plně došlo až při sledování Kaufmanovi verze z roku 78, nedá se říci, že by tento remake tak jasně reflektoval nějakou konkrétní politickou nebo společenskou situci. Kaufman natočil především kvalitní horor, film nasáklý depresivní atmosférou, která ve vás ještě dlouho bude rezonovat. Neživotnost, nevýraznost duplikovaných lidí je podpořena kamerou, která ve své plíživosti a jakési strohosti vyvolává pocity úzkosti a chladu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)
  • Robert Duvall hraje cameo roli kněze na houpačce. (D3VIL)
  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama