Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Invázia zlodejov tiel sa kvalitne môže zaradiť medzi tie najlepšie filmy vôbec na tému sci-fi, a svojmu predchodcovi nerobí vôbec hambu. Režisér to skvele pojal a remeselne dobre zvláda situáciu strašenia. Realizmus sa dobre vykľuje a perfektne nám kombinuje hrôzu so sci-fi prvkami vo filme. Sci-fi v tej najlepšej podobe, ktoré stále niečo nové prináša divákovi. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Moje první reakce byla- týjo, Donald Sutherland zamlada.. :-) Ovšem pak už tak moc překvapivého nepřišlo, krom té pěkné emzácké kytky, co zrobila vaši repliku během doby, kdy jste si zdřímli.. naposled. Podle zdejšího hodnocení se mi to zdá být poněkud přeceňované, mě Invaze neunudila k smrti, ale sem tam jsem zašilhala po hodinách, takže dáme zlatý průměr a.. jo, ty replikanti vřískali trošku jako nazgûlové. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady už nenapíšu nic novýho. Opravdovej majstrštyk! Ještě hodinu po skončení jsem byl napjatej jako kšandy. Neuvěřitelně mrazivá podívaná, která ve svém působivém závěru vyvolá ve vás krom silné depky i tak šílenou paranoiu, že minimálně dva dny po tom budete nahlížet na kolemjdoucí trochu jinak. Kromě vynikajícího Donalda Sutherlanda bych vzpomněl i Jeffa "brundmouchu" Goldbluma a hlavně Veronicu Cartwright, která zde dostala víc prostoru než ve Vetřelci, a její výkon stál opravdu za to. K nejlepším scénám patří Sutherlandův spánek a líhnutí jeho dvojníka, waaauu... Nakonec se musim přiznat k tomu, že původní snímek jsem ještě neviděl, ale po tomhle to urychleně napravim. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po Vetřelci asi nejlepší sci-fi horor 70. let. Hustá atmosféra by se dala krájet, vesmírné vetřelce vůbec nepoznáme, čímž se výborně násobí napětí a čím více jsou hlavní hrdinové znepokojení, tím více i v nás narůstá pocit nejistoty a izolace. Klubání "duplikátů" je pak vskutku děsivá a nefalšovaně hororová záležitost. Herci jsou dobře zvolení a v rámci žánru podávají hodně slušné výkony. Zajímavá je určitě i závěrečná část, kdy by většina čekala zásadní zvrat, ovšem režisér nás nakonec dokonale překvapí a u závěrečných titulků jsem na chvíli zůstal jako opařený. Dnes už snímek samozřejmě takový strach nenahání, ale pořád dokáže docela nepříjemně zabrnkat na divákovy nervy. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle břečku jsem musel dát na dvě půlky a i tak nebyla síla to dokoukat do konce - asi 20 minut před koncem muselo přijít nevyhnutelné a to s úlevou zmáčknuté STOP, vymazání blu-ray z disku a následně odpad! na ČSFD. Tohle se nedá ohodnotit ani s úctou ke stáří filmu nebo později známějším hercům. Horor, který spíš vypadá jak nepovedená komedie. Skřeky a zvuky, které musel dělat snad někdo pod vlivem drog, děsný scénář, strašná - nervy drásající hudba. Nejvíc obdivuhodné jsou takové ty záběry, které mají vypadat napínavě a vážně a po pár vteřinách napjatého očekávání vyprsknete smíchy nebo si plácnete do čela. Tohle pustit na filmovém maratonu, tak odpadnou všichni po půl hodině :-D..a vlastně tam by se to hodilo, to by byl test pozornosti :-D ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Scéna s nahou Elizabeth (Brooke Adams) byla natočena i v druhé verzi, v oblečení. Tato "mírnější" verze byla vysílána při premiéře na televizní stanici ABC v roce 1980. (D3VIL)
  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno