Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem sci-fi, ale tohle je bomba. Toto dílko se ihned zařadilo do mé top 10. Napětí na každém kroku od začátku do konce a famózní herci (hlavně Donald Sutherland, Jeff Goldblum a Leonard Nimoy). Film jsem si pustil před spaním, ale obávám se, že jen tak se mi oči zamhouřit nepodaří....a ten konec!!!!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak je asi na čase se k něčemu přiznat. Ani jedna verze IOFBS se mi moc nelíbí. Nevím proč, podle hodnocení a toho že se jedná o klasiku jsem doufal že se mi budou líbit víc(v jeden den jsem viděl tuhle+verzi z 56). Nepočítám herce kteří mi přišly výborní(jen Goldblum mi připadal strašně divnej). A i atmosféra fungovala na výbornou. Ale prostě mi nesedl ten divnej postoj k filmu, nebo jsem prostě vybral špatnej den na shlídnutí. Protože i když ten film má kvality tak mi nesednul. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najnovšia Invázia naväzuje skôr na tento 70. remake, ako na originál. Škoda, že vlastne v každej verzii sledujeme stále ten istý dej, na druhej strane tá spoločenská klíma každej doby je dostatočným argumentom pre stále nové verzie. Plíživá, hutná atmosféra je striedaná béčkovými ingrediencami, avšak stále v tom zmysle, že tvorcovia vedia, čo robia. Takmer každý triler 70. rokov je paranoidný, a tak táto Invázia sa skôr vezie na tejto módnej vlne, ako by nejako zvlášť vzdávala hold originálu a snažila sa o napodobnenie jeho feelingu. Sutherland sa do takýchto rolí parádne hodí a asi neprezradím žiaden spoiler, ak poviem, že mimozemský vírus musel chytiť aj Leonard Nimoy, ten si svojim vzhľadom o to priam hovorí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlubin vesmíru zamíří k naší Zemi mimozemská entita, která kolonizuje postupně planety stojící jí v cestě a ovládne jejich obyvatele. Průhledná vlákna se snášejí k zemi uprostřed San Franciska a přes noc z nich vyrostou podivuhodné květy. Kdo si je však odnese domů, stane se obětí mimozemské agrese. Jejich místo zaujmou dokonalé kopie vytvořené mimozemšťany. Nechybí ani vzpomínky, naopak chybí emoce, podle nichž je lze nejlépe poznat. Když se Matthew Bennell přesvědčí na vlastní oči a konečně uvěří, že došlo k napadení, je už pozdě. Mimozemšťané se šíří jako mor a své zástupce mají postupně v nejvyšších patrech politiky, policie i armády. Zoufalý útěk Matthewa a Elizabeth se zdá být bez šance. Vydařený remake se může pochlubit vynikajícími herci, slušnou kamerou, mrazivou hudbou a zdařilými speciálními efekty.Rostlinné kokony, postupně se vytvářející těla a všudypřítomné pavučiny zapůsobí i dnes. Závěrečná scéna je mrazivá a děsivá. Hodnocení ponechávám. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodinu se tu nic neděje, pořádně není ukázáno nic, pořádně nevíte oč vlastně jde a potom nastává dalších 40 minut útěku z jedné strany na druhou. Vlastně to nejlepší, na co jsem se těšil, přišlo až v posledních sekundách. Naštěstí je tu nezapomenutelný jekot zlodějů, který je hodně strašidelný. :-) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)
  • Scéna s nahou Elizabeth (Brooke Adams) byla natočena i v druhé verzi, v oblečení. Tato "mírnější" verze byla vysílána při premiéře na televizní stanici ABC v roce 1980. (D3VIL)
  • Robert Duvall hraje cameo roli kněze na houpačce. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama