Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska, Květuš, ti to sluší ... částečně." Trvalo to hodinu a dvacet pět minut, ale slovy zabrzděného Luboše jsem se u toho nudil minimálně hodinu a čtyřicet dva minut. A to je sedmnáct minut rozdílu, jenže kde to mám reklamovat? Asi to nechám být, protože jedna hvězda je za all inclusive dovolenou u rybníka a ta druhá za představu, že bych se s Lubošem, Pepou a Radkem díval na fotbal. To by mě asi bavilo. Částečně. Když už Tuchlovice porazili tu Hostouň, tak to je pak v hospodě každý Mourinho. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém vidím v obsazení Jakuba Koháka, neboť postava, kterou zde měl ztvrárnit je zcela nad jeho herecké možnosti (schopnosti). Příběh není nikterak objevný či záživný, spíše přirozeně vyplývající až předpokládaný (což není výtka). Při sledování se mi vybavil film Václav (2007), do kterého dokázal Ivan Trojan vložit něco hrozně lidského, přirozeného a velmi přínosného. Tomáše Vorla st. považujii rozhodně za lepšího režiséra než-li Jiřího Vejdělka. Zároveň vybrat herce, který je schopen nejen fyzicky, ale hlavně vnitřně zvládnout nejen postavu (ale v tomto případě i celý film a handycap hlavního hrdiny, neboť Kohát téměř nesleze z obrazu), často může rozhodnout, zdali film je přijatelný, či zajímavý, nebo dokonce překvapující. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Feel good jednoduchý film o takom obyčajnom dedinskom vidlákovi. Nemá to nejaký zložitý príbeh a aj tempo je pomalé, ale od začiatku mi to sadlo a bavilo ma to. Občas padle aj vtipná hláška, ktorá ma rozosmiala. Jednotlivé drobné epizódky nakoniec sa zaujímavo vyriešili. Len ten dokonalý happyend pôsobí až príliš rozprávkovo. Ale čo už. Je pekné raz za čas vidieť, že sa síce dobrým ale jednoduchším ľuďom občas v živote pošťastí. Celý film stojí na Kohákovi, ktorý je dokonalý sympaťák. Zaujmú aj vedľajšie postavičky. A keby niektoré dramatické scény pôsobili uveritelnejšie, tak dám aj štvrtú hviezdičku. Ale v snahe o artové nefilmové pojatie pôsobia vypäté scény skôr amatérsky. Štandardné gýčovejšie pojatie by k tým scénam sedelo viac. Celkovo je to ale pre mňa jeden z tých lepších CZ filmov, ktorý si kľudne niekedy pustím znova. 6/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)
  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)
  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)

Reklama

Reklama