Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, příběh sice nic moc, ale skvěle napsané dialogy to bez jedinýho záseku odtáhnou. Zatím nejlepší role Kuby Koháka, mám dojem, že už při psaní postavy měl Tomáš Vorel o představiteli jasno. Není to vysloveně komedie, ani vysloveně drama, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi udělali svý. Pokud to půjde, uvítal bych druhý díl a slibuji že bych na něj zašel do kina. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyl úplněk, měsíc nedorostl úplně, každej se dobře voháááák. Všichni maj žebřík v pořádku, lezou rejžovi do zadku, dobrý den, pane Koháááák. Ale hezky jsi to zahrál, Kohýňo, až mi někdy bude kapat kohoutek, volám do Tuchlovic. Nebudeme si nic namlouvat, ten film je hovadinka, ale když se vám tu sejde sorta herců, jako je Čtvrtníček, Budař a Kohák, tak se smějete už jen při pohledu na ně... Sice hovadinka, ale na hony vzdálena všem Babovřeskám, Kameňákům a podobným sračkám. ZaTuchlovice bodují, i když s tím, jak to hrajou, můžou jít kopat maximálně tak přípojky pro Telekom. "Je hlad!" ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa táto dedinská záležitosť vlastne páčila. Kohákovi síce nemuseli dávať rečový defekt, to zvládne v pohode aj sám vlastnou prirodzenosťou, ale malo to celkom dobrú vidiecku atmošku, taký civilný život, dosť reálny myslím. Niektoré veci by som samozrejme oželel, napríklad som nemusel vidieť ako si Kohák pri otvorenom okne honí, ale inak ok. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že český film zůstává nekoukatelným brakem, ač se snaží o hlubší téma. Samotářský Luboš dělá instalatéra na živnosťák, žije se svou matkou a je tak nějak spokojený. Když se jeho matka rozhodne, že je čas si najít nevěstu, neprotestuje. Celé je to stereotypní, nedovařené. Postavy jsou nedotažené do konce, zůstávají neuvěřitelné. Ženské role jsou až na Evu Holubovou všechny nesnesitelné, z mužských všechny převálcoval Jakub Kohák. Je to takový malý film dvou herců. Nechápu, kdo tohle označil jako komedii. Že je ústřední postava psychicky nemocná, neznamená, že se budete lámat od začátku do konce. Instalatér z Tuchlovic je film, který si klidně pusťte k žehlení. Nebo k vaření. Nebo k řezání dřeva na cirkulárce. Je to fuk, je to o ničem. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, kde chlapec udrie Barunku (Maruška Page) po hlave francúzskym kľúčom, sa natáčala s napodobeninou kľúča z tvrdenej gumy oblepeným molitanom. Asi po piatich ranách režisér nariadil pauzu, lebo malá herečka už mala slzy na krajíčku a jej matka chcela natáčanie zastaviť. Scénu nakoniec natočili až na dvanásty pokus. (Raccoon.city)
  • Film byl inspirován skutečným instalatérem z Tuchlovic, Timotejem Šulko. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)

Reklama

Reklama