Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém vidím v obsazení Jakuba Koháka, neboť postava, kterou zde měl ztvrárnit je zcela nad jeho herecké možnosti (schopnosti). Příběh není nikterak objevný či záživný, spíše přirozeně vyplývající až předpokládaný (což není výtka). Při sledování se mi vybavil film Václav (2007), do kterého dokázal Ivan Trojan vložit něco hrozně lidského, přirozeného a velmi přínosného. Tomáše Vorla st. považujii rozhodně za lepšího režiséra než-li Jiřího Vejdělka. Zároveň vybrat herce, který je schopen nejen fyzicky, ale hlavně vnitřně zvládnout nejen postavu (ale v tomto případě i celý film a handycap hlavního hrdiny, neboť Kohát téměř nesleze z obrazu), často může rozhodnout, zdali film je přijatelný, či zajímavý, nebo dokonce překvapující. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení v průměrnejch modrejch barvách je krutej výsměch, a já Lubošovi přeju, ať to na ČSFD postupem času dotáhne aspoň na tu sedmdesátku. Musí to vidět co nejvíc lidí, tohle promakaný hořkosladký drama si prostě ignoraci nezaslouží. Dlouho sem z filmu neměl takovou (vlasteneckou) radost, aby mi z něj zároveň bylo (tak nějak hezky) smutno. Velký doporučení, odhoďte předsudky a užijte si to! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa táto dedinská záležitosť vlastne páčila. Kohákovi síce nemuseli dávať rečový defekt, to zvládne v pohode aj sám vlastnou prirodzenosťou, ale malo to celkom dobrú vidiecku atmošku, taký civilný život, dosť reálny myslím. Niektoré veci by som samozrejme oželel, napríklad som nemusel vidieť ako si Kohák pri otvorenom okne honí, ale inak ok. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že 4 hvězdičky jsou možná trochu moc, ale prostě a jednoduše mě Tomáš Vorel neskutečně mile překvapil. Už jsem nečekal, že od něj ještě někdy uvidím civilní film, kde by každý nepřehrával a karikoval. Jistě, Petr Čtvrtníček to asi už jinak neumí, ale na druhou stranu umírněný a civilní projev Jakuba Koháka (kterého v poslední době už nemůžu vydýchat) to krásně vyvažoval... Dobrá práce, umírněná stopáž, zdařilá hudba... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Pro představitelku maminky Evu Holubovou byla na zakázku vyrobena speciální paruka z pravých vlasů, jelikož podle tvůrců normální paruka nepřicházela v úvahu. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)
  • Scéna, kde chlapec udrie Barunku (Maruška Page) po hlave francúzskym kľúčom, sa natáčala s napodobeninou kľúča z tvrdenej gumy oblepeným molitanom. Asi po piatich ranách režisér nariadil pauzu, lebo malá herečka už mala slzy na krajíčku a jej matka chcela natáčanie zastaviť. Scénu nakoniec natočili až na dvanásty pokus. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama