Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thriller, který v první fázi připomene výborný Wind River, ale velice brzy divák pochopí, že tak jednoduché to nebude. Film má výbornou zimní atmosféru a Jeffrey Wright mi nikdy nesedl více, ale scénář dost často neví kudy kam a nechává postavy dělat dost zvláštní věci na úkor soudržného vyprávění. Jsou zde silné scény a ve většině případů, výborní herci, ale občas je toho mysteriózna až moc. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Atmosférický thriller, který vyniká výbornými akčními scénami a lehce démonickým Alexanderem Skarsgårdem. Srovnání s Wind Riverem sedí možná z pohledu zvolených lokací a kriminální zápletky, ale jinak si Hold the Dark razí vlastní cestu a více než kriminálním dramatem je spíše meditativním thrillerem s mysteriózními prvky. Děj je vyprávěn velmi pozvolna, nicméně jsou tu i opravdu husté pasáže a celé vyprávění je zajímavě rámováno metaforami. Škoda jen, že finální dojem byl o něco slabší, než jsem zprvu očekával. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně vážný a filosofický film, co se trochu ztrácí v metaforách a vyhýbá se snadným vysvětlením. Jak to tady čtu, metafory uměj pěkně zamotat hlavy, ale chápu, že nás géniů je málo. Nepobral jsem jen závěr proč vlastně Wrighta ušetřili, ale jinak mi to celé smysl dává. V tom podobenství mezi chováním lidí a zvířat je třeba vidět Skarsgårda jako nebezpečného nočního dravce v dřevěné masce, k němu jako protiklad logicky uvažujícího Wrighta, mrtvé dítě jako paralelu ke smečce, co zabíjí slabá mlád'ata, nebo očistnou koupel v horkých pramenech po spáchání brutálního násilí. U mě spokojenost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som tomu nepochopil, ale aj keby, že tomu pochopím, jednoducho ma to nebavilo. Film sa tak vlečie, že unudí aj mŕtveho. Vôbec som nepochopil o čom ten film je, kedže zo začiatku sa zaoberá vlkmi a potom zas vrahom, ktorý si tu chudákov ľudí masakruje ako Michael Meyers s maskou na hlave. Uznávam, že atmosféra studenej Aljašky sa podarila, ani herci neboli najhorší, ale nudné a pomalé prevedenie príbehu v tomto štýle bolo skoro ako mučenie v niektorých pasážiach. Divím sa sebe, že som to vôbec dopozeral do konca. 35% - 2* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama