Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa vymiká klasike, kde človek príde a postrieľa zlých vlkov. Práve naopak celú komornú atmosféru filmu vynikajúco doplnili 3 super zvládnute akčné scény. Killer so šialenou paľbou z okna , alebo vojnová prestrelka sú toho dokazom. Sú tam sice dvaja pošahanci, ktorý si myslia že sú vlci, ale nakoniec to má spojitosť a myšlienku. Jednoducho slabý jedinec musí v prírode zomrieť. Prižmúrim oko a dám 80%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nového Wind Reavera, ale těžce jsem narazil. Asi nejsem intelektuálně dostatečně na výši, ale vlastně pořádně nevím, o čem film byl. Bylo v něm jinotajů, jako v abstraktní básni nějakého známého poety, které jsme museli rozebírat ve škole a dumat nad tím, co tím chtěl autor asi říct, a podobně jako tenkrát, i teď mi to začalo být po čase jedno. Jediným zapamatovatelným momentem pro mě zůstane výborně natočený boj amatérů proti kulometnému hnízdu, ale zbytek snímku se mi slévá do sledu mnohdy na sebe nenavazujicích situací a finále šlo úplně mimo mě. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Po předchozích dvou snímcích Jeremyho Saulniera jsem se utvrdil v přesvědčení, že tomuto filmaři chybí k dokonalosti pouze kvalitní látka. Neznám sice Giraldiho literární předlohu, a nemohu tudíž posoudit její kvalitu, nicméně po tomto díle musím konstatovat jisté procitnutí. Tedy, že Saulnier pravděpodobně na víc nemá. Nechat nás půl hodiny koukat na indiána, jak zbůhdarma kdesi na Aljašce kosí kulometem měšťáky, zůstane asi na dlouho jeho vrcholnou uměleckou exhibicí. Jestli vážně dostal na starost 3. sérii True Detective, tak už teď jsem zklamaný. Saulnier netočí špatné snímky. Problém je, že netočí ani ty dobré. 🎬 51% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama