Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná komediálna dráma, kde tej humornej stránky nie až tak moc, ale akčnej drámy zase spústa. Hlavne druhá polovica filmu je skutočne pútavá. Celkom je to taký mix Vlka z Wallstreet a Obchodníka so smrťou. S poučením, že ilegálna činnosť sa našťastie nie vždy vyplatí. Plný počet dávam napriek nie top hercom. Teller a Hill sú takí poloherci, ale na dané roly maximálne vhodní. Snímok má svoje poučenie a odkrýva americký obchod so zbraňami tak, ako sme to všetci tušili. Summa summarum je to veľmi zaujímavý a príťažlivý film. Z kina som odišiel nad očakávanie spokojný. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Film, který drží nad vodou Jonah Hill, protože Todd Phillips se rozhodně na režijní stoličce moc nepředvedl. Doteď nechápu, že mu hlavouni přiklepli Jokera, protože mě připadá jako rutinní režisér. Příběh je založen na skutečných událostech a pojednává o přeprodejcích zbraní, kteří samozřejmě prahnou po větších a větších zakázkách, až tvrdě narazí, když mají americké armádě dodat obrovské množství zbraní a nábojů. Miles Teller tady působil jaksi nepatřičně a jeho voice over si mohli tvůrci odpustit. Kdybych měl film k něčemu přirovnat, tak je to chudý příbuzný Obchodníka se smrtí. Na druhou stranu se na to dobře dívá a nemusím se plácat do čela kvůli pochybným scénám. Docela povedený vtip byly nakonec tresty, které si borci vysloužili. 4 roky, potažmo 7 měsíců na svobodě pod dohledem je jako plivnutí do ksichtu spravedlnosti. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Tyhle mafiánské příběhy mám rád. Sledovat zrod gangsterů v podstatě z ničeho, kteří postupně nabývají respektu okolí, hromadě peněz atd. atd. sleduju pokaždý s radostí, páč je tohhle odvětví děsně rozmanitý. Největší lákadlo k navštívení biografu v tomhle případě byl jednak režisér Todd Phillips , kterej umí dát filmům říz, vtip i odlhčenou atmosféru (Starsky & Hutch, Mládí v trapu, Pařba ve Vegas), a taky herecké duo Teller-Hill. Film se rozjíždí celkem lenivě a trvá nějakou chvíli, než jsem se do sledování zabořil - to když kluci musí odjet na vlastní pěst do Jordánska a střední východ vyjednávat a řešit průsery. Tam se taky odehrává nejlepší část filmu, kdy se například dvojice musí odkázat na devítiletého tlumočníka nebo na kamionovýho pašeráka. Vysloveně jsem se během sledování nenudil, ale ani mě za celou svoji stopáž v podstatě ničím nenadchnul. Určitě to nikoho od zkouknutí odrazovat nebudu, ale pokud někdo bude mít chuť na odlehčenou mafiánovku, doporučím spíš Prostředníky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela člověku hlava stojí, co se v ekonomice, army může dít. Neuvěřitelný příběh dvou borců, kteří nejsou nijak chytří a přes nesmyslný systém ve zbrojním průmyslu udělali hukot. Nahláškovaná komedie ve stylu vlka z Wall streetu, která velmi baví, ale přece jen v některých fázích drhne. Docela by mě zajímalo, co vše je reálné a vycucané z prstu, protože místy je to až velká náhoda, shoda okolností a scifi. Jonah Hill je excelentní a Miles Teller mi naopak do role moc nesedl. Hodnocení by bylo vyšší, nebýt závěru, který má moc rychlý spád a je o ničem......7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých velkých chyb kde jsem špatně odhadl film a nešel na něj do kina a nyní po projekci na HBO GO mě to vysloveně sere. Skvělý k dnešní době velmi aktuální příběh, ve kterým naprosto exceluje Jonah Hill, jeho prostorové herectví je neskutečný. Film ani chvíli nenudil, měl tempo, napětí, poutavou pointu, prostě good job. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Aj keď sa vo filme povie, že skratka AEY nič neznamená, v skutočnosti to boli iniciály detí Efraimovho otca, ktorý prvotne firmu založil – Aaron, Avigail, Avrohom, Efraim a Yeshaya. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama