Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo treba objasniť je, že je to rodinná komédia, takže treba čakať detinské situácie a jednoduchší humor. Napriek tomu sa tu však objaví sem tam nejaký fajn vtípek a De Niro svoju rolu zahral dobre. Obsadenie celkovo fajn, aj keď mi trochu prišlo ľúto, že títo herci už môžu hrať len dôchodcov alebo matiek v strednom veku. Milý bol aj pokus tvorcov, zanechať deckám odkaz, aké zlo je vojna. Možno preto sa toho filmu títo "veteráni" chytili, kto vie. Celkom milé, neurazilo. 56% - 3* ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si koupíte poukázky do kina a pak filmy, na které jste chtěli jít, odloží na neurčito. Pak musíte na něco jít a oni nic zajímavého nedávají... Film mě nezaujal a opravdu od srdce jsem se zasmála jen v jedné scéně. Spolužáci mi připadali, že neumí hrát, starší sestra a Uma přehrávaly. Jediné pozitivum byl matador De Niro a Peterova malá sestřička, což je trochu málo. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se v roce 2020 ještě natáčí podobné nenáročné komedie! Zde celkem zajímavě sofistikovaný souboj dědy a vnuka. Hrozně mě překvapilo ztvárnění oněho dědy fantastickým De Nirem - o filmu jsem si nic dopředu nezjišťoval a sledoval jej naprosto naslepo. A jakmile na scénu nastoupila i Uma Thurman, hned jsem měl jasno, že tohle prostě nemůže být špatný film! A nebyl. Potyčka, byť sebevíc hloupě znějící v popisu obsahu, byla opravdu promyšlená a několikrát jsem se vážně dobře zasmál - a to se jinak moc nesměju. Vše bylo samozřejmě naskriptované a mírně absurdní, ale o to větší zábava to byla - nemohl jsem se dočkat, s jakou pastí oba výtečníci přijdou příště! Vyvrbení děje očekávané, ale příjemné. Jo, musím říct, že jsem si tuhle komedii, kde se mydlí stará a mladá generace, překvapivě užil! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to nikterak objevné téma, naopak téma a celý příběh je podle klasické šablony "chci to jak to bylo předtím" -> prozření -> návrat do stavu předtím -> "chci to jak to bylo potom". Některé vtípky byly přehnané a na důchodce na trampolíně jsem od Babovřesek vyloženě alergický. Přesto to má své kouzlo, herecky je to perfektně zvládnuté a pěkně se na to kouká a baví. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia ako všetky s Robertom de Nirom. Naozaj neskutočný herec, ktorý dokáže zahrať aj gangsterku a potom akoby nič prepnúť sa do rodinnej komédie. Ta jeho herecka neutralita ma fascinuje ako dokáže byť zábavný a aj drsný keď treba a všetko to robí s takým nadhľadom. Už len vďaka nemu ma tento film uruven a je to skvelá oddychová do hocijakej nálady. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Peter Decker (Oakes Fegley) hraje ve svém pokoji českou videohru „Medieval Engineers“. (Matejblo)
  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama