Reklama

Reklama

Hollywoodská továrna na smích

(TV film)
  • Německo Hollywoods Spaßfabrik - Als die Bilder Lachen lernten (více)
Německo, 2014, 90 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Život a dílo Hala Roache, jednoho z králů němé grotesky... Pro mnoho filmových fanoušků je americký filmový producent a režisér Hal Roach „králem komedie“. Tento průkopník vytvořil od roku 1914 do šedesátých let přibližně 2000 filmů, a to téměř výhradně komedií. Pravděpodobně žádný jiný filmař nedal světu více smíchu. Jeho hlavními hvězdami byli Laurel & Hardy a Harold Lloyd. Dnešní dokument je ovšem zaměřen nejen na ně, ale také na jejich konkurenty jako byli Charlie Chaplin nebo Buster Keaton, kteří šli svou vlastní cestou. Film mimo jiné představuje celou řadu ukázek z klasických grotesek, rozhovory s Roachem a jeho hvězdami, rodinnými příslušníky, filmovými historiky a komiky, ale i zajímavé pohledy do zákulisí a dosud nezveřejněnými soukromými záběry a filmovými klipy. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdařilá dokumentární přehledovka o troufám si tvrdit alespoň pro mě neznámém sympatickém Roachem. Dle výzkumů vám každá minuta smíchu přidá pořádnou porci minut života navíc. Třeba u půlhodinového běhu to je třicet minut, jenže těch půl hodiny života ztratíte během. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takové to od všeho něco. Ale nebyl to ani ucelený Roachův životopis, ani nějaký důkladný pohled za "oponu showbusinessu". Prostě jen 90 !! minut dlouhá rekapitulace pár filmů a herců z té doby. 5/10 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama