Reklama

Reklama

Shimmer Lake

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V malom zapadákove zmiznú z banky prachy. Trojica gangstrov (Wyatt RussellMark Rendall a Rainn Wilson) si odniesla obrovskú sumu peňazí, ktorá patrila majiteľovi banky, sudcovi Dawkinsovi (John Michael Higgins). Na miesto činu je poslaná dvojica federálnych agentov - Walker (Ron Livingston) a Biltmore (Rob Corddry), čo sa však nepáči miestnemu šerifovi Zeke Sikesovi (Benjamin Walker). Ten im s najväčšou úctou a so sarkazmom sebe vlastným vysvetlí, že ide o lokálnu záležitosť spáchanú miestnymi proti miestnym. Zeke celú bandu pozná ešte zo školských čias a ba čo viac - jedným z lupičov je jeho brat Andy. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byt trojhviezdickova Coenovsky drsne ladena kriminalka z vidlakova, keby nemal reziser väcsie ambicie na ktore nemal talent a tak sa rozhodol vyrozpravat pribeh od konca az po zaciatok. Lenze zatialco v Memente to malo zmysel, aby sme sa viac vcitili do hlavnej postavy a zaroven tomu Nolan prispôsobil pointy jednotlivych scen, tak v Shimmer Lake to nema prakticky ziadne opodstatnenie. Prave naopak. Ničí to napätie vo väcsine scen, lebo najprv vieme pointu a potom musime znudene sledovat, kym sa k nej postavy dopracuju. Takze sa velmi skoro dozvieme, ze film nie je o lupezi ale o pomste. Dozvieme sa aj kto za pomstou stoji a jej motivaciu. Ten netypicky spôsob rozpravania nam zataji akurat ucast jednej dalsej postavy na celom tom komplote. Co je prakticky zbytocne, lebo jej ucast kvality filmu nezvýši a ani vyznenie nezmeni. Film by rovnako fungoval aj bez tohto odhalenia a tak mi bolo cely cas luto, ze to nezostrihali chronologicky, lebo jednotlive sceny su celkom dobre natocene a tak by film fungoval ovela lepsie. 4/10. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Netflixu spousta filmových projektů nevychází, ale tohle není ten případ. Shimmer Lake je napínavá kriminálka s rychlým tempem, dobrými zvraty a spoustou černého humoru. Formy převzaté z Mementa jsem se bál, ale Uziel s ní pracuje zručně a dokázal ji patřičně vypointovat a přinést překvapivý konec (respektive začátku), který značně změní perspektivu, s jakou ke snímku přistupujete, a bez něhož by mu použitá struktura nefungovala. Moc příjemné překvapení. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo zkouší hrát na Memento, ovšem Christopher Nolan je jen jeden. Vyprávění pozpátku je i po populárním Mementu stále vzácnou metodou, tudíž v tomto ohledu funguje Shimmer Lake jako příjemné osvěžení oproti současné konkurenci, ale příběh bohužel není příliš silný a nepůsobí samostatně dobře a místo toho se zdá, že byl děj pouze silou napasován na zvolenou formu, díky čemuž dokáže občas překvapit, ale nezanechá hlubší dojem a umocňuje pouze celkový dojem z filmu, že je to pouze velmi šikovně a dobře natočené béčko. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná detektivka, spíž než pro celovečerní film dobrá pro epizodu nějakého seriálu. To co ji táhne lehce nad průměr je příběh odvyprávěný od konce, díky kterému víme co se stalo ale až do konce nevíme proč. Nosným tématem není zločin, ale pomsta. Scénárista si v posunu děje pomáhá až příliš náhodou. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl mnohem napínavější a absurdnější Zkurvenou noc. Shimmer Lake je podobně točenej pozpátku, ovšem po dnech, takže postrádá veškeré napětí, protože ten, koho v pátek zabili, o toho se už logicky ve čtvrtek nebojíte. Ve čtvrtek akorát zabijou dalšího herce, o kterého už se nebojíte ve středu a v úterý si řeknete: aha, tak takhle to teda dospěje k pátku, kterej už jsme viděli... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama