Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokument se ke konci snaží nabídnout i komplexnější pohled ohledně přechodu ze stravy živočišné na rostlinnou, ale většinu času stejně prezentuje úspěšné sportovce, kteří za všechno vděčí právě onomu rozhodnutí. Překvapí tedy, že prostor nedostal vyzáblý Djokovič (výkonný producent filmu), který dokázal sesadit Federera s Nadalem z tenisového trůnu v době jejich největší slávy i díky dlabání brokolice. Zřejmě v USA tenis moc nežerou. ()

TheEvilTwin

všechny recenze uživatele

Z hlediska "filmové" tvorby je to natočeno hezky, z hlediska informací je to zavádějící, nepřesné, vytrhává věci z kontextu a zaujatě vyzdvihuje vegetariánskou stravu bez podložených informací. Ten, kdo se ve stravě pohybuje, tak ví, ti, kteří jsou extrémně vegetariánsky založení, tak budou GameChangers podporovat za jakoukoli cenu. Obrázek ať už si o tom udělá každý sám, ostatně studie a to, jak málo z předložených informací je pravda, si může zjistit každý. Proto film nechám bez hodnocení, protože tohle hodnotit objektivně nejspíš ani nejde... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dokument ktorý vo vás nahlodá myšlienku skúsiť si rastlinnú stravu, ak to nevíjde čo môžete stratiť maximálne pár súst z hamburgeru alebo steaku. Popravde rozhodol som sa to skúsiť a ak sa potom budem cítiť lepšie budem môcť tvrdiť že mi tento dokument nakopol zmenu môjho životného štýlu. Je to tam tak ospevované, že by zblibli mozog snáď každému ale na druhej strane za skúšku nič nedáte. 95% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jsme to co jíme. To je pravda odvěká. CO k tomu dodat? Kus pravdy v tom jistě je, každopádně by to mohlo každého jedince dovést aspoň k pokusu, změnit stravu, na pár dnů, na pár týdnů, ať si každý sám sobě přizná, jestli opravdu potřebuje maso či se bez něj obejde, a najde v sobě hezčí život, nebo je šťastnější skrz konzumaci nebohých zvířátek :-) Hele, lidi, nejsem ani vegan, ani vegouš, ani tímto plkem nechci na nic ani na něco apelovat. Já osobně bych sežral i grilovanou ještěrku, namazanou sloním sádlem. Ale dík tomu, že se nebráním ničemu, dobře vím, že třeba takovej tejden bez masa, se mnou dělá divy. A pak vidím v regálu kus šunky, a nějak se mi chce skoro blít. No jo, jenže jsem tak sláb, a hloup..že za pár okamžiků, dnů... takovej gulášek, se sedmi, s pivečkem, že jo, dobrá paštička, kousek uheráčku... no jo. Ale čím to ? Stejně nám na tom chutná to koření, přílohy, atd, asi víte kam mířím. Nějak se mi to vymklo, a zapoměl jsem komentíkovat film.. Prostě je to super film, kterej nám říká..Jste to, co jíte.. ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Určite to stojí za zamyslenie, ja sám postupne pridávam viac zeleniny do svojej stravy. Ale dokument je príliš jednostranný. Vegánstvo určite nie je univerzálne riešenie pre všetkých. Sú aj prípady, kedy sa ľuďom zhoršil zdravotný stav po tom, čo začali s vegánstvom a pomohlo im, až keď znova začali jesť živočíšne produkty. Svoju cieľovú skupinu to ale určite nájde, vegáni si to budú pochvaľovať, mäsožravci hejtovať. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)
  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)

Reklama

Reklama