Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na RoboCopovi 2 je to, jak je o tolik horší než úchvatná jednička. Používá prvky světa vymyšlené v jedničce, ale všechno je nějak horší a blbější. RoboCop obalený do plastu, co vypadá jako modrá od Xiaomi mobilu, Lewisová s mamkovským účesem, Verhoeven ani scénáristé R1 nedorazili a scénář fašouna Franka Millera se vydal jiným směrem i přes zásahy studia (později ho zpracoval v původní podobě jako komiks a i tak to není žádný zázrak). Snad jediná příjemná věc je bitka obou kyborgů. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická ‚dvojka‘ 90-tých let, kdy muselo být všechno větší, velkolepější a nabubřelejší. Jenomže děj nic neřeší, jednotlivé motivy, jinak velmi slibně rozehrané, posílá po chvilce bručet do kouta, aby se sunul dál až k tragickému finále s robotem na drogách. Akční scény jsou fajn, ale všechno ostatní působí dojmem nedokončeného díla podle slibného náčrtu. Nevím, jestli Kershner s Millerovým námětem vymrdal úmyslně, nebo to dostal pod ruky už takhle děravé, každopádně od spolupráce těch dvou bych čekal mnohem lepší výsledek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu nafrak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu ... Prostě úlet a nářez, každopádně Robocopa 2 považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že ho chceš len postrašiť.“ – „A nevyzerá byť postrašený?“ Verhoevenov originál mám rád 4*), ale toto bolo zverstvo. Tvorcovia nemali ujasnené ani len to, pre akú vekovú hranicu dvojku robia. Na jednej strane vtipy á la POLICAJNÁ AKADÉMIA 6: MESTO V OBKĽÚČENÍ (preprogramovaný RoboCop opravuje hydrant, preprogramovaný RoboCop si nechá nadávať od 8-ročných detí), na druhej brutálne akčné výjavy s množstvom krvi (ústredným zlosynom je chlapec so samopalom). Ak by to robil Verhoeven, MOŽNO by som bol ochotný brať to ako jeho úchylný vtip. Ale toto bolo už bez neho a evidentne nezvládnuté po všetkých stránkach. Snáď len solídna triková stránka (najmä bitky dvoch robotov) je i po rokoch pôsobivá. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama