Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Galská klasika. Hezky barevné, tradičně zábavné a s celou řadou současných vtipů, čímž byl každý animovaný Asterix s Obelixem specifický. Za mě jednoznačně super. Dokonce mám pocit, že jakmile jej budou v televizi dávat znova, záměrně nechám televizi zapnutou a budu si to opět užívat. Ostatně jako většinu zbylých kreslených filmů s touto bláznivou dvojkou, se kterou jsem si prošel celé dětství. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek výbornej grafike a dobrému výberu skladieb sa tento Asterix príliš nevydaril. Príbeh, ktorý sa motal najmä okolo Panoramafixa a jeho čarovného nápoja za inými časťmi trochu zostal a celý mi pripadal spravený viac menej na silu. Jané, že svoje cieľové publikum oslovil, avšak tentokrát dospéleho diváka určite sklamal. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Parádní "3D" zpracování francouzské komiksové legendy. Hned úvodní scéna je krásně hravá a nápaditá a ihned rozptýlila mé obavy, že by se snad jen pro efekt animace měl vytratit duch těch nejlepších dílů. Příběh je fajn, ale o něm to nikdy nebylo. Animace je nádherná, ale film by krásně fungoval i bez těch hebkých kožíšků divočáků nebo spousty listů na stromech. Humor se zase povedl a těším se, až se na film podívám se svým špuntem (v necelém roce ho začátek bavil, ale nedokoukal celé). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vylozene prijemny prekvapeni. Nic moc jsem necekal a dostalo se mi fajn pohodovyho animaku se spoustou sympatickejch postav (to jediny jsem trochu cekal), relativne originalnim pribehem, kterej hodne svizne odsejpa, spoustou dobrejch forku a prekvapive i fajnovy akce podtrzeny prijemnou animaci a skvelou hudbou. Takze za me naprosta spokojenost. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)

Reklama

Reklama