Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TAK TO SE JĚŠTE UKÁŽE, KTO Z NÁS JE DEBIL A KTERÝ Z NÁS JE KRETÉN." __ Výborné hlášky a dialógy (české dialógy Jiří Křižan), krásna animácia a parádna hudba korunujú tento diel za najlepší s celej série a podľa mňa sa jedná aj o jeden z najlepších animovaných filmov všetkých čias! Svojho času (a vlastne aj teraz) sme sa s kamarátom šúlali na scénke keď rímsky veliteľ oboznamuje legionárov so životom v cudzineckej légii a jeden Bretónec sa stále pýta: ,,WHAT HE SAYS?" a Riman zase na to: ,,ČO TO POVEDAL?". Takýchto skvostov je tu viac, spomeniem ešte: ,,KDE SÚ TU INFORMÁCIE?" ,,NEVIEM, OPÝTAJ SA NA INFORMÁCIACH." , alebo: ,,JÁ JSEM KLIDNÝÝÝÝÝÝÝ!!!" Musím povedať, že 4* dávam hlavne kvoli tomu, že film som videl po dlhšom čase so slovenským dabingom a ten my veľmi nesedel. Záver ako z Ben Hura. __11. 3. 2008 - po dlhom čase opäť vzhliadnuté s prvotriednym českým dabingom pri ktorom som sa náramne bavil a zaspomínal si na detstvo, keď som to na VHS videl nespočet krát až sa nakoniec potrhala :-(. 5* si tento diel rozhodne zaslúži. ,,CHTĚLS TO TU OŽIVIT CO, DESÁTNÍKU A POVEDLO SE TI TO." ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

pro me nejlepsi dil ... Setnik: eehm jak to vypada hlidko vsechno v poradku ? Hlidka: ano Zedniku vsude je mrtvo ! Setnik: hlavne ze sou klidni . Vojak: Fajn idealni cas k utoku prekvapime je a znicime! Du svolat chlapy ! Setnik: Hej pockej chvilku ! jsi tady novy?!?! Vojak: Dorazil jsem s posledni kohortou ! Setnik: TAK SI ZAPIS ZA USI ZE NA GALY NIKDY NEBUDES UTOCIT ROZUMIS DEBILE JEDEN ZELENEJ !!! Podivej se ... ze vsech ze vsech Caesarovych provincii je galie nejvzpurnejsi a ze vsech galskych vesnic je tahle ta nejnebezpecnejsi nikdy tam nelez kretene, jsou to krvelacne bestie, odporne prisery, barbari a divosi lumpove surovci a bezcitny hovada ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tohle je zfilmovaný můj nejoblíbenější Asterixův komiks. Jako sešit se to jmenuje Asterix Legionářem, a je to jeden z nejvtipnějších dílů. Goscinny a Uderzo vytvořili neuvěřitelnou dvojici, který se setkávají s šílenými situacemi, a bláznivými postavičkami, ať už z historie, nebo smyšlených. Na filmové plátno nikdy není možné přenést kouzlo sešitové, nicméně zábava je to stejně, a je to fajn podívaná. Baví to různé věkové kategorie už nějakou tu řádku let, a stále to neztrácí kouzlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama