Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Figu 

všechny recenze uživatele

Dost těžkej průměr, kterej zavání trapností a šílenou Schumerovou. Na můj vkus i zbytečně dlouhá stopáž filmu. Jediný co stojí za to, je pointa v rozuzlení, kdy se vlastně díky sebevědomí dá žít daleko líp a netrápit se nedostatky! Což je pravda veliká! Takže za to Amyno sebevědomí dávám průměrnou známku. 50% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, že si splete film, ale asi tak 20 minut si myslíte, že budete koukat na film No není to romantika? s Rebel Wilson. A pak místo Rebel tam běhá Amy Schumer. Není to žádný zázrak. Prostě odpočinková komedie, kde je pár fakt dobrých vtipů, několik trapností, krásna Emily Ratajkowski a příšerně ale opravdu příšerně obsazená Michelle Williams (nevím co jí k tomu vedlo, ale za svůj výkon se musí dodnes stydět). Viděl jsem to náhodou a nebrat, tedy pokud nechce totálně vypnout a nic neřešit. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film měl ambici stát se odpovědí na otázky moderního tlaku na krásu tlačenou společností skrze všechny možné kanály a komunikační sítě. Ale nestal. Stala se z toho taková trochu fraška s dost předvídatelným dějem, což mu nevytýkám, jak jinak to natočit, ale místy to s tou "estetikou" přehnali a člověku bylo trochu víc na nic, než jak bylo plánováno. Inspirace se minula účinkem. Film zakončen klasickou muricou. Ale jo, zasmál jsem se místy. :) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie jako Jsem božská mají jednu výhodu, diváka ve většině případů nemohou zklamat. Když už si někdo něco podobného pustí, přesně ví, o čem to bude a jak to skončí. Na druhou stranu, až na pár výjimek, ani nepřekvapí a nepřináší nic, co už by nebylo použité. I Feel Pretty je typickou romantickou komedií, která zapadá do průměrnosti a používá 100x viděné téma (v tomto případě až moc kopírované Ďábel nosí Pradu, ale kvalitou se nijak nepřibližující). Přesto, co jsem čekal, to jsem i dostal a tudíž dvě hvězdy jsou zcela zasloužené. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie pro ženy, která ženám podsouvá, že nejsou krásné nebo žádoucí jen proto, že nevypadají jako supermodelky na obálkách pánských magazínů. Místo toho, aby snímek bojoval proti institucionalizovanému ideálu krásy a předával divačkám sdělení, že na povrchním vzhledu až tolik nezáleží, tak jim říká pravý opak. Nejprve jim vsune myšlenku, že by se měly cítit špatně, pokud vypadají alespoň trochu podobně jako hlavní hrdinka (přičemž ale Amy Schumer rozhodně není nějaká ošklivka), a pak je zahrne situacemi, v nichž je opakovaně prezentováno, že každá žena, která nevypadá jako modelka z reklamy, je tlustá a ošklivá. Vrcholem je závěr, v němž hlavní hrdinka sice má motivační proslov před spoustou jiných žen o tom, že všechny ženy jsou krásné takové, jaké jsou, ale má ho jen kvůli tomu, aby tím udělala reklamu nové sérii cenově dostupné kosmetiky. Ani to na komedii není moc vtipné - bodejť by ne, když veškerý děj je založen na jednom jediném vtipu. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Film, na který se Renee (Amy Schumer) dívá před svou proměnou, je Velký (1988). Pojednává o chlapci, kterému automat na pouti splní přání, aby se stal dospělým. (rikitiki)
  • Plakát na akci během závěrečného projevu Renee (Amy Schumer) nese název „Oslava 50 let krásy“. Je na něm vyobrazena slavná fotografie Lauren Hutton (která hraje Lilly Leclair) z roku 1974. (LUKICKK)
  • V květnu 2017 získala společnost STX Entertainment na filmovém festivalu v Cannes práva na britskou a domácí distribuci za přibližně 15 milionů amerických dolarů. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno