Reklama

Reklama

Filmové hvězdy neumírají v Liverpoolu

  • Česko Hvězdy neumírají v Liverpoolu (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený podle memoárů Petera Turnera sleduje hravý, ale vášnivý vztah Turnera (Jamie Bell) a výstřední oscarové herečky Glorie Grahameové (Annette Beningová) v roce 1978 v Liverpoolu. Zpočátku bezstarostná a nekonvenční milostná romance mezi legendární femme fatale a jejím mladým milencem rychle přeroste v hlubší vztah, v němž je Turner ten, u koho Gloria hledá útěchu. Jejich vášeň a touha po životě budou prověřeny vnějšími dramatickými okolnostmi a dvojici čeká na společné cestě série velmi nečekaných událostí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem možná trochu více. Film občas zklouzával do klišé scén a příliš tlačil na emoce. Herecké výkony obou hlavních představitelů však byly výborné. Hudba a reálie přelomu 70. a 80. let byly také vydařené. Jako bonus jsem viděla stále roztomile ušatého a sympatického Billy Elliota po 18 letech společně s jeho učitelkou tance, skvělou Julií Waltersovou, která mu zde hrála matku :) ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přes skvělý vizuál nedoporučuji naletět na oficiální text distributora o hravé a vášnivé milostné romanci, který zamlčuje to nejpodstatnější: v tomto nepříliš záživném filmu hlavní hrdinka po celou dobu umírá na rakovinu. Takže tetelit se navečer s přítelkyní u TV očekáváním romantického filmového zážitku může přinést veliké zklamání. Dvě hvězdy za kameru. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nijaký film drží nad vodou herecká dvojice. 1) Příběh podle skutečných událostí je natočen podle knihy Petera Turnera (ve filmu Jamie Bell) Film Stars Don´t Die in Liverpool._____ 2) 59letá Annette Beningová je příjemná herečka a na 31letého Jamieho Bella bych se s radostí koukal, i kdyby si to rozdával s hrošíkem liberijským ._____ 3) Zaujme i výborná hudba 42letého Joshe Ralpha. ()

desade 

všechny recenze uživatele

Príbeh celebrít, ktoré vo viere vo svoju jedinečnosť a nenahraditeľnosť odchádzajú z tohto sveta predčasne nie je fenoménom len tejto doby. Je to aj príbeh Glorii Grahame, ktorá začala hereckú kariéru v 50-tych rokoch. Väčšinou bola obsadzovaná do vedľajších rolí, údajne kvôli jej tvrdohlavosti a ťažkej spolupráci s ňou. Ale zahrala si aj zopár hlavných postáv, napr. vo filme In a Lonely Place s Humphrey Bogartom z r. 1950, kde mu bola herecky rovnocennou partnerkou. Talent nepochybne mala. Zaujímal by ma bližšie jej dovtedajší súkromný a rodinný (ak niečo také vôbec existovalo) život. Tiež by to asi nebola veselá story. Dík za titulky eleintron. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Anete Benningová je skvělá jako Gloria Grahame. V souvislosti s natáčením měla příležitost setkat se s herečkou Terry Moore, starou přítelkyní Glorie, která hrála její nevlastní matku v Kazanově dramatu "Man on a Tightrope"(1953). Annette Beningová se od Terry dozvěděla, že Gloria Grahame si chránila své soukromí a nikdy se nebavila o svém manželovi nebo rodinném životě tako takovém. Byla také velmi tvrdohlavá a podle jedné historky se prý režisérovi Elia Kazanovi podařilo rozplakat Glorii pro jednu scénu ve filmu teprve tím, když jí řekl, že její filmová partnerka Terry Moore je lepší herečka... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od konce června do začátku srpna 2016 v Londýně a Liverpoolu. Všechny scény odehrávající se v Americe byly natočeny ve studiu Pinewood Studios v Buckingham Shire. (hansel97)
  • Kdykoliv jsou ve filmu k vidění snímky s Gloriou Grahame, jedná se o původní záběry, nikoliv přetáčky s její představitelkou, jak se v dnešní době často dělá. (hansel97)

Reklama

Reklama