Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 1

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (168)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

90-minutový pokus o strašenie diváka, v ktorom sa prvú hodinu vlastne vôbec nič podstatné, ani desivé neudeje, a vo finálnej polhodine sa zmení na úsmevnú a predvídateľnú frašku. Hororové béčko v áčkovom prevleku, ktoré nezaujme jediným momentom. Herci boli síce snaživí a okrajová "zápletka" s nacistami by mohla lepšie pôsobiť, keby danú tému tvorcovia viac rožšíria, no to by som čakal priveľa. Jednotku si síce nepamätám, a na dvojku chcem čím skôr zabudnúť. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny supr. Atmosférická, i když děsně klišé duchařina. Konec to tradičně kazí zbytečným tlačením na pilu a film se stává spíše úsměvným, než děsivým. Obsazení je fajn, klasická dysfunkční rodinka je sázka na jistotu a na starší dcerku se dobře kouká, takže, když má zrovna bubák pohov, funguje i ta omáčka okolo. Jako prequel to šlape obstojně a v některých ohledech možná i lépe jak původní Ouija. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý tah od Hasbra, přijít s tímhle reklamním filmem pár týdnů před Vánocemi. Protože já být dítě, budu samozřejmě od Jéžíška... tedy od Santy Clause chtít úplně nejvíc ze všeho Ouiju, stejně jako myriády dalších dětí. A chtěl bych ji možná ještě víc než svého času Rubikovu kostku, digitální hru, nebo hvězdářský dalekohled. Protože bych s její pomocí mohl vyvolat nějakého fakt hnusného a nepříjemného démona, který by zakroutil krkem všem mým protivným učitelům a učitelkám, a já bych už nemusel chodit do školy, to by byla krááása... No. Začátek filmu je fantastický a dlouho měl našlápnuto nejmíň na čtyři. Pohodová atmoška, pohodový humor, pohodoví herci, pohodové šedesátky, naprosto pohodová duchařina. Takže když v poslední třetině nečekaně vypukne pravá a nefalšovaná scénáristická fantasmagorie, byl to pro mě trochu šok a koukal jsem na to s nelibostí. Ale budiž, když si to diváctvo žádá... A koneckonců vždyť ona ta malá ďáblice s prázdnými bělmy a roztlemenou chlebárnou byla docela fajn postavička. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Není nic horšího, než když se díváte na horor, který se vám líbí i přes hodnocení ostatních a říkáte si, že je strašně super a děsivej a během posledních 10 minut se tam stane tolik nelogičností a hloupostí, že si řeknete: aha, tak proto to každej sepsul a z plánovaných 4 hvězd dáte z milosti 3 hvězdičky a film zapadne do propadliště dějin. Přitom ani nechápu, proč to musí být jakože pokračování hororu z roku 2014, když se odehrává jakože 50 let předtím, mohl to být naprosto samostatný film s ouija deskou, vždyť hororů s roztřesenou kamerou taky máme stovky a všechny nejsou pokračováním Paranormal Activity. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Ouija byla sračka. Někoho ale napadlo natočit druhý díl. Ten sice už tak velká sračka není, ale do kvalitního hororu to má stále hodně daleko. Takže rada pro všechny, kteří se nechají zmást podobně jako já poměrně solidním hodnocením tohoto kousku. Pokud tohle minete, určitě o nic nepříjdete. Raději radím sáhnout po libovolném Wanovi. 40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film sa odohráva 50 rokov pred udalosťami prvého dielu Ouija (2014), zato v rovnakom dome. (Marceloo)
  • Skutečná desková hra „Hasbro Ouija“ neobsahuje 3 pravidla zobrazená ve filmu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama