Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve vznikl kraťas, nakonec se šílený klaun vydal i do celovečerní verze, která je plná orgií krutosti. Je přehlídkou explicitního násilí, černého humoru, špinavého vizuálu a místy slušné atmosféry. Jenže ve výsledku tomuhle kousku i přes dietní stopáž chybí moment překvapení. Karty jsou jasně rozdané, bubák je solidně děsivý, jenže po 30 minutách nemáme o čem vyprávět. Obětí přibývá, další se bez ladu a skladu objevují na place a všechny dělají prakticky stejné chyby, ze kterých divákovi stoupají vlasy na hlavě. Když už bodnu a mám možnost bodnout znovu, tak to sakra udělám! Tvůrci však volí cestu „natahovat a ještě víc“, takže divácký zájem s přibývajícími minutami slábne. Nicméně tenhle magor s malinkatým černým kloboučkem ignorující návštěvy zubaře má šanci se ještě někdy objevit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšia vyvražďovačka, ktorá napriek tomu, že je jej dej jasný hneď od začiatku nenudí. Práve nelogické správanie sa postáv, potoky krvi a nápaditá maska je to, čo si po náročnom pracovnom dni človek na gauči užije asi najviac. Samozrejme, bez toho aby bolo cieľom nájsť vo filme akýkoľvek zmysel. Typická béčkový relaxačný film, nič viac, nič menej. Epizóda z All Hallow s Eve sa dočkala vlastného filmu. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som rád, že sa podarilo skvelý kraťas z roku 2011 pretaviť do celovečerného hororu. Konečne tu máme poriadne a nekompromisné exploitation (s totálne vyšinutým psychopatom), ktorých je už dnes tak strašne málo. Terifier však nevyťažil z tohto námetu všetko čo sa dalo. Je hlavne veľká škoda, že sa 80 % deja odohráva v jednom hnusnom, neprehľadnom a málo strašidelnom sklade. Strašiak je poriadne hovädo, ale bohužiaľ jeho nesmrteľnosť mi dosť výrazným spôsobom pokazila dojem z filmu. Predsa len aj takýto žáner by mal dodržiavať nejaké pravidlá "hry". Buď sa jedná o nadprirodzený horor, kde je možné všetko, alebo je to horor z normálneho ľudského prostredia a vtedy teda očakávam niečo úplne iné. No napriek všetkému treba pochváliť neskutočne brutálne a kurevsky nechutné gore, ktoré bolo jednoznačne najväčším plusom tohto humusáckeho undergroundového filmu. Scéna s pílkou bola suverénne "over the top". Za mňa napriek menším výčitkám viac ako dobré... 70 %!! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Pocta 70kovým špinavým grindhouseovým béčkam. Dejovo vyprázdnená, lacná, účelovo jednoduchá, ale evidentne nadšenecká. Nie je to úplne zlé, ale aj keď mi splattery a prehnaná brutalita nevadí, tak omnoho viac ma zaujali umiernenejšie pasáže s creepy klaunom v bežnej spoločnosti ľudí ako 60 minútovka v 1 budove v ktorej klaun vraždí všetkých ako na bežiacom páse, pretože tej som sa akosi rýchlo prejedol. Nehovoriac o tom, že Leonemu evidentne chýbali peniaze a lepší herci. Celkovo však Terrfifier, aj keď je len amatérsky krvák, je film ktorý človeku len tak nevyšumí z hlavy. Či už vďaka ústrednému klaunovi (výborný D.H.Thornton) alebo prehnanej brutalite. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Raz za uhorský rok vznikne horor, pri ktorom mám ako veľmi krvilačný divák pocit, že ho režisér nakrútil presne pre mňa. A toto je ten prípad!!! Jeho krátkometrážnemu predchodcovi som dal plný počet, takže som veril v úspech. A prekvapivo to bolo ešte lepšie, ako som čakal. Damien Leone je podľa mňa neskutočne talentovaný režisér, ktorý sa dokáže bez problémov odviazať bez toho, aby kamera smerovala v tom najlepšom bokom. Pri scénach s pílkou či klaunskej transvestity show som bol v siedmom nebi. Áno, ja tohto klauna proste žeriem. Ale to už je len môj „problém“. V tohtoročnej TOP 10 istý prírastok. A pokiaľ čakáš, že ti k tomuto filmu napíšem detailný obsah, tak radšej prejdi na romantický žáner. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V jedné scéně ke konci filmu se Art (David Howard Thornton) projíždí na malé tříkolce. Je to odkaz na hororovou sérii Saw (od roku 2004), kde na tříkolce jezdí loutka klauna, kterého ovládá John Kramer (Tobin Bell). (noelcoward73)

Reklama

Reklama