Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lepší sněžný muž, nežli žádný muž... Asi čtyřicetiletá žena (Jiřina Bohdalová) žije navzdory své inteligenci a hezkému vzhledu sama. Občas na ni dolehne „tesknice“ a ona zatouží po společnosti muže. Jednoho dne se jí telefonem ozve přítel z mládí, Ing. Bohouš Čert (Vladimír Menšík), kterého si ona pamatuje jako štíhlého mladíka. Pozve ho na večeři, kterou připraví s mimořádnou péčí. Stejně tak si dá záležet na svém vzhledu. Jaké je její překvapení, když se ukáže, že ing. Čert ztloustnul a stal se z něj zanedbaný, drzý, poživačný a nevychovaný sobec. Delikátní večeři zhltne s hlasitým mlaskáním a srkáním a nadto sní i veškeré zásoby z ledničky. Ona mu však všechno odpouští, neboť doufá, že Čert se jednou vyjádří a požádá o její ruku. Jenže ani ženská trpělivost není nekonečná… (Česká televize)

(více)

Recenze (163)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Tajemná alegorická povídka, jejíž hlavní ozdobou je Bohdalová s Menšíkem, a rovněž surrealistické výjevy, kterém jsou nemálo podobné Sedmikráskám Chytilové (viz na obou snímcích pracovala či spolupracovala Ester Krumbachová) a rovněž oba snímky představovaly pro tehdejší režim veliký problém. K dokonalosti něco chybí (především závěr byl už slabší), ale stejně je to dílko víc než dobré. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Brilantní šílenost, která by ale bez ústřední dvojice Bohdalová - Menšík chutnala dost suše. Jídlo prochází žaludkem a každého mužského na tu jeho oblíbenou pochutinu dostaneme! Krásný výtvarný dekor, umělecká kamera a aranžmá. Takovou kuchyň bych si dala líbit! Jen v kmínu bych asi doutníky neskladovala. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pohybuji se někde mezi pohledem A (sportovec) a pohledem B (NinadeL). S respektem jsem sledoval přehnaně osobité vyjádření ženské oddanosti, tedy, až po určitou mez a mužské egoistické nenasytnosti, kterou nezastaví nic. Nic? Pytel hrozinek je lepší než nejkvalitnější hašiš. Ale to už jsem příliš zabrousil do Krumbachovského údolí. Krásný design interiéru je skvělým odrazem vskutku originálně osobitého pojetí, což rozhodně pokládám za velké plus. Ovšem krásně naaranžované údolí nakonec přinese, sice velmi dobře, ale přece jen obyčejně posekaný trávník. Úsměvná konverzačka plná jídla ve mně probudila hlad, ale ne nadprůměrný zájem, i když jako další plus připisuji filmu podobně laděné pozitivum - Ester se podařilo v Jiřince probudit sex appeal. Rozhodně lepší tři. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak to, že máš hrozinky, které mi tajíš?! Ženy, ach ty ženy!“ A vůbec mu toho moc nenaservírovala…Pokud se u některých filmů s nadsázkou říká, že je lepší být před jejich zhlédnutím najedený, zde to platí dvojnásob. Jediný režijní počin výtečné a originální (zdaleka nejen) kostymérky Krumbachové je vtipně absurdní hříčkou dohasínajících 60. let. Bohouš Čert, žijící sám pro sebe, živící se syrovými, ovesnými vločkami, a Ona, nemorální, tak trochu zkažená žena, která výborně vaří a umí potěšit pány…Bohdalová a hlavně Menšík jsou tu perfektní, film na nich stojí. Upřímně jsem se bavil stylizovanými, střelenými, nápaditými scénami a dialogy. Zamrzí však, že to funguje jen cca 3/4 filmu, pak snímku začne docházet dech, snad kvůli důrazu na symbolismus a podobenství (ostatně divák si může ve filmu najít leccos). Každopádně, teď už vím, jak na návštěvě zdůvodnit, že jim okusuju kytky…Zdejší hodnocení filmu docela ubližuje, za mě zcela zasloužené 4*. „Miluješ mě? Odpověz.“ - „Miluju tě.“ - „Tak fajn. A už mě nezdržuj.“ ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Menšík a Bohdalová v netypickej komédii o všežravom Ing.Ćertovi je mojou najobľúbenejšou postavou pána Menšíka. Já sa pri tomto filme nesmierne bavím lebo tý dvaja to zahráli na jedničku. Len by som chcel vedieť ako prebiehalo natáčanie scén kde toho Ing.Čert toľko zjedol...vyzeralo to akoby kamera išla bez prestávky.A ďalšia vec ...pri pozeraní filmu stále vyhladnem, to je asi tým ako Menšík konzumuje jedlo tak chutne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Poslední film ve kterém si zahrál před emigrací do Anglie režisér Jan Němec. (M.B)
  • Natáčelo se od 29. srpna do 27. listopadu 1969. (GASTON73)

Reklama

Reklama