Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (362)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený životopisný film. Některé scény tam byly opravdu brutální, když si představíte, že je to natočeno dle skutečné události, a že se to stále někde děje, z toho důvodu dávám slabší hodnocení, jelikož jsem z kina odcházela se špatnými myšlenkami. Ani jako celek u mě film moc nezabodoval, přišlo mi to někdy až moc pomalé a místy hluché. Obsazení bylo vybrané perfektně a herci se skvěle do jednotlivých rolí hodili, a jejich výkon byl také dobrý. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenálně démonický Javier Bardem, v této uceleneé kapitole ze života narkobarona Pabla Escobara. Snímek Loving Pablo se mimoto může pochlubit skvělým scénářem, brutálními scénami (motorová pila), soundtrackem a v neposlední řadě i Penélope Cruz, jejíž herecký výkon zdatně kontrastuje s chladným podáním Javiera Bardema. Bohužel, snímek má jednu zásadní vadu. Stejně jako letošní "Sicario: Day of the Soldado" prostě v některých pasážích ztrácí "drajv", což se citelně projevuje zejména v oblasti některých dialogů, které pak tedy ztrácí na své údernosti. Až na tento detail jsem se snímkem Loving Pablo navýsost spokojen. Jako nekompromisní ukázka toho, kam až je pro peníze a respekt člověk schopen zajít funguje více než dokonale. Skvělá práce! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film o Escobarovi, který jsem viděla nebo, který ho zahrnuje. Nebudu lhát, moc jsem o tomhle kolumbijském zbohatlíkovi nevěděla, jen že jel v drogách a díky tomu si nahrabal pár peněz, více ne. Největším a nejsilnějším aspektem filmu je rozhodně Javier Bardem, který je v roli Escobara skoro až k nepoznání a je škoda, že se film více nezaměřuje na něj a jeho úhel pohledu. To je dle mého názoru velká chyba, že příběh je vyprávěný z pohledu ženy, milenky, hysterky, kterou ztvárnila Penelope Cruz (byla také výtečná). Navíc film je možná trochu zdlouhavý, mohl by být kratší, první půlka není tolik zajímavá, jako ta druhá, kde se konečně něco děje. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh tak drsný jako by ho napsal sám život. Možná proto, že ho napsal život. Nekdy si říkám, že přes všechny kritiky žijeme v hezké zemi, byť s nedostatky. Třeba Ministr spravedlnosti Rodrigo Lara by možná uvítal se stát velvyslancem Kolumbie v socialistickém Československu​ v roce 1984, jak měl. Protože by tam s velkou pravděpodobností byl v bezpečí před Escobarem, který byl rozhodně velmi zajímavou osobností, nicméně převážně temnou, přes svoje charitativní aktivity. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)
  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama