Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že opravdu velkou nevýhodou celého snímku je existence "tuctovýho" seroše Narcos, sledující činy syčáka Escobara detailněji, který je samozřejmě o několik tříd lepší a propracovanější. Ovšem to porovnání není úplně fér, protože Loving Pablo jakožto film má pouze omezenou stopáž, navíc je to adaptace knihy Virginie Vallejo, na kterou se příběh z velké části zaměřuje. Tudíž říct, že Narcos jsou lepší, možná je pravdivé, ale ne úplně spravedlivé. Celkově lze však říct, že film to sice není špatný, ale tak nějak nedokáže pořádně chytnout ani zaujmout. V určitých chvílích to šlape bezvadně, ale ty chvíle jsou někdy protkané hluchými a občas nezajímavými scénami, až si člověk říká, že by si ty Narcos vlastně mohl pustit znovu. Natočený je to ale slušně, plus manželské duo Bardem a Cruz, kteří u mě oba trochu klesli kvůli jejich negativnímu postoji vůči Izraeli, je herecky fakt znamenitý. Hlavně ten Bardem je uspokojivě odpudivej. Lepší 3* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh tak drsný jako by ho napsal sám život. Možná proto, že ho napsal život. Nekdy si říkám, že přes všechny kritiky žijeme v hezké zemi, byť s nedostatky. Třeba Ministr spravedlnosti Rodrigo Lara by možná uvítal se stát velvyslancem Kolumbie v socialistickém Československu​ v roce 1984, jak měl. Protože by tam s velkou pravděpodobností byl v bezpečí před Escobarem, který byl rozhodně velmi zajímavou osobností, nicméně převážně temnou, přes svoje charitativní aktivity. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neviděli Narcos, může se Vám pravděpodobně zdát, že to není vůbec špatný a to především díky dvěma personám v hlavních rolích. Pokud se ale zajímáte o tohle téma a chtěli byste se něco dozvědět, určitě dejte přednost zmíněnému klenotu od Netflix v seriálovém formátu. Je povedenější ve všech směrech a především vykreslení atmosféry nejen v kolumbijských policejních složkách, ale taky v ulicích a životech běžných obyvatel je opravdu dechberoucí.Tento film bohužel nemá ani jednu ze zmíněných kvalit - 40%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Život narkobarona, tentokrát pohledem jeho ženy. Pokud čekáte zfilmované Narcos do podoby celovečeráku, budete zklamaní, protože scén, které by nám přiblížily Escobarovu povahu, nebo jeho neuvěřitelné (a často brutální) činy je pomálu. Pořád se ale jedná o dostatečně zajímavý film, který nám trochu přiblíží život jednoho z nejpozoruhodnějších lidí, co kdy žil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)
  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama