Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Itálie Suburra: La Serie (více)
Trailer
Itálie, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrají:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (36)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Původní, filmovou Suburru si pamatuju jen velmi matně, ale vím, že to byl neskutečný nářez. Chápu, že některé věci, herce i konec udělali tvůrci jinak, což vlastně vzhledem ke druhé sérii ani dost dobře jinak nešlo, ale s čím jsem měl já osobně největší problém, to byl fakt, že jsem se v ději místy ztrácel. Kvůli tomu jsem taky několikrát měnil hodnocení, ale poslední dva díly mně utvrdily ve faktu, že ta trojka by asi byla moc málo. Není to nejlepší seriál na tohle téma, co jsem viděl, na druhou stranu, drtivou většinu ostatních strčí hravě do kapsy. Tak proč tomu nešoupnout čtyři hvězdy. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý prináša toľko krvi, špiny, korupcie a intríg, koľko len zvládnete uniesť. Pre diváka sú postavy dobre zapamätateľné, lebo sú vykreslené s výrazovou presnosťou nielen čo sa týka vyjadrovania, ale aj charakteru, štýlu obliekania, či áut, ktoré sú pre nich typické. V podstate je nosnou konštrukciou päť postáv – Samuraj a traja „kamaráti“, ktorí by inak o seba nezavadili, ale zblíži ich napojenie na Samuraja. Predstavujú rodiny, na ktorých čele stoja alebo by chceli stáť: Aureliano Adami, Spadino Anacleti a tretí - Lele Marchilli (ktorý by mal byť na opačnej strane barikády, je synom policajta). Svet politiky reprezentuje  Amedeo Cinaglia a je ako chameleón, môžete od neho očakávať hocičo. Celý dej vás upúta a bude držať v napätí, nie je toho veľa, čo môžeme autorom vyčítať – snáď: niekedy sa myšlienka - motív omieľa viackrát a vy si uvedomíte, že ste túto vetu už počuli. Niektoré nápady Aureliana a Spadina sú priam naivné, ale možno to bude mladým diváčkam sympatické. Tretia séria bola o triedu slabšia, hoci sa všetko vyjasní. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italové umí organizovaný zločin jak v reálu, tak hlavně poslední dobou na plátně. Seriál stejného ražení jako Gomorra a filmový jmenovec. Není zde jediná kladná postava, jen větší a menší zmrdi, kteří se řítí ke své neodvratné zkáze. Na začátku jsem měl pocit, že už jsem za poslední dobu italských mafiánských seriálů přesycen. Ten pocit odezněl a já se zase nechal vtáhnou, do téhle krvavé a špinavé jízdy, ve městě které nikdy nespí. 4,5* pod druhé sérii jdou s celkovým hodnocením na 4* ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italská mafiánská jízda od Netflixu, která je víc derivátem celovečerní Suburry (2015) než dvojčetem seriálu Gomora, který je u mne na prvním místě moderních gansterských filmů. Zatímco Gomora je komplexní ( více postav, více zápletek, pohled na věc jako celek) tak seriál Suburra je o jednom malém incidentu ( trio hrdinů začne vydírat kněze, který zkolabuje na gruppen sex party), který vede linkou k miliardovému mafiánskému projektu v Osti ). Technicky skvělé, způsob vyprávění perfektní rozpočet výživný, obsazení převzaté z celovečerního filmu. Hvězdy dávám za pozitiva: 1) námět a způsob vyprávění 2) trio hrdinů vykresleno perfektně - každý jiný ale spojuje je to, že jsou outsideři ve svých rodinách 3) Řím jako z cestopisu 4) nahota - absolutně přirozená, postavy Isabelle ( Lorena Cesarani ) a cikánská nevěsta Angelica ( Carlotta Antonelli ) full nude scény no problem ( to se v český televizní tvorbě může jen nechat zdát) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

První dvě řady byly boží. Totální nářez v podsvětí Říma. Ani si seriál nesnažil hrát na Gomorru. Jel si svoje intrikánství, víc sahal do politiky a církve. Všechno s napětím, nábojem, přiměřeně celkem, až do momentu třetí série. Studie hlavních postav nabírá na obrátky, změny jsou uvěřitelné, ale ten konec? Seriously? O čem bude čtvrtá řada? U Odinových krakvců... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vznikl v koprodukci italského Netflixu a italské televize RAI. Jedná se zároveň o jejich první koprodukci. (ČSFD)
  • Krvavé znamení, které si udělal na čele během oslavy Manfredi (Adamo Dionisi), mění v různých záběrech tvar. (Duoscop)

Reklama

Reklama