Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Disk 

všechny recenze uživatele

Dali jsme si s přítelem tuhle skvělou pecku, která v nás vyvolala debatu o tom, co je víra, co je manipulace, co je vydírání, co je svoboda. Osobně jsem pak uvažoval, co znamená být a nebýt křesťan. Mám skvělého muže, kterého miluji, a jsem za to Bohu opravdu vděčný. Být křesťan a zároveň homosexuál není nijak v rozporu, spíš naopak v tom cítím ještě větší podporu. Jinak tento skvělý film doporučuji každému z vás. Russell Crowe a Nicole Kidman jsou vynikající, stejně jako Lucas Hedges a především Joel Edgerton, který svou roli odehrál na jedničku stejně jako to celé mistrovsky zrežíroval. Konverzní terapie a "léčba homosexuality" jsou obrovská zla, která zneužívají křesťanskou víru a jsou na úrovni prodavačů nepotřebných hrnců. Milovat hluboce svého muže je něco více. Je to velká láska. A děkuji za to._____Po druhém zhlédnutí: Pořád obrovsky silnej film, který se člověku opravdu zažere pod kůži. Joel Edgerton to má celé promyšlené od začátku do konce, herecky je nádherně odpudivý, režijní řemeslo ovládá s dokonalou precizností a ví přesně, co chce natočit. Závěrečný rozhovor Lucase Hedgese a Russella Crowea patří mezi nejsilnější konce, na které se jednoduše nezapomíná, včetně písně od Troyeho Sivana. Boy Erased je výjimečné dílo, jehož každá projekce mě obrovsky obohacuje. Velká škoda, že ho zná minimum lidí. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Povinný film pro všechny pokrytce, popírače, tyrany a fanatiky, kterých znám i ve svém okolí bohužel dost. Zbožňuji filmy na téma pravda-lež, normálnost-nenormálnost, co je v pořádku a co ne. Edgerton si vybral prvotřídní casting - kromě sebe samotného vsadil na zkušenosti Nicole Kidman a Russel Crowa, což nemůže nikdy zklamat a poskytl další velkou příležitost mladému Lucasu Hedgesovi - tomuhle klukovi věštím zářnou budoucnost - líbl se mi jeho výkon v Místo u moře, ale tady dostal mnohem více prostoru, který absolutně zužitkoval. Zásadní příběh, z těch faktických čísel na konci mrazí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne  homosexuali vobec nevadia, fakt ne. Sak  to nie su moje telesne otvory a preto ani utocit nebudem, ne, ne. Kazatel ma syna, ten holduje zbuznelej homoromantike a tak dotycny vyrazil na kruciatu za jeho odbuznenie. Ja nikoho odbuznovat nebudem, lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny a za druhe som leniva kurva, ktorej sa proste nechce. Takto mne je jedno aj to ked si buzny skusaju vsetky telesne otvory. Kapku mam problem ked sa v pritomnosti mojej velactenej prdele zacinaju zjavovat ovalne a valcovite predmety - vtedy sa zo mna stava eserocka, spolocnost s rucenim obmedzenym, cize ludovo rucim za seba len obmedzene. Som pocul, ze homosexual sa boji prasata, lebo ze prasa zerie bukvice. Jo a aby som nezabudol : som funda kazdeho homosa, ktory sa odjebe do kozmu, bez prdele 50 % ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa mi často stáva, že úplnou náhodou natrafím na film s homosexuálnym podtónom a zistím to až pri pozeraní. Zas na druhú stranu si nepozerám trailery a nečítam obsahy pred zhliadnutím, tak si za to asi môžem sám. V podstate silný príbeh, ktorý má zásah aj do skutočnosti. Na jeho smolu vyrozprávaný nevýrazným hlavným hrdinom a režisérom ktorý sa do námetu nedokáže poriadne obuť a vyzúriť sa na fundamentalistoch, ktorý sú tak zaslepený svojou vierou že obetujú aj životy svojich blízkych len aby bolo bohu učinené zadosť. Ako ale hovorím silný príbeh uchopený zo zlého konca a tak sa stáva jeho vyprávanie nudným a všedným. 49% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Treba si uvedomiť, že Edgertonov snímok mohol vyťažiť z témy podstatne viacej. Navzdory tomuto faktu by som však film nezatracoval, práve naopak. Jeho nosnou témou je stredoveké ponímanie homosexuality v súčasných pomeroch. Je až neuveriteľné, že v modernej spoločnosti niekto fabuluje o homosexualite ako o chorobe, ktorá sa dá liečiť. Herecké obsadenie je skvelé, aj vedľajšie postavy majú svoje party a zahrali ich dobre. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama