Reklama

Reklama

Dobrá znamení - Série 2 (2023) (série)


Kapitola 1: Příchod (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Chapter 1: The Arrival (více)

Obsahy(1)

Život padlého anděla Azirafala a bývalého démona Crowleyho naruší host, který se objeví ve dveřích Azirafalova knihkupectví a vyvolá chaos. Crowleyho výlev vzteku uvězní majitelku obchodu s gramodeskami Maggie v kavárně, která patří Nině. Nebe i Peklo má podezření, a Crowley s Azirafalem se na ničem neshodnou. (Prime Video)

Recenze (4)

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to tak úderné a svižné ako začiatok prvej série, ale sklamaný nie som. Stále si to udržalo vysoký štandard ale cítim trochu pochybnosti o tom, či na zmiznutom Gabrielovi budú opäť vedieť vyčarovať niečo tak zaujímavé a prešpekulované. 70% Amazon prime ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Preacherovi se hledal sám Bůh, v Luciferovi se někdo ztrácel pořád, Constantin Satanovi vracel zběhlého synka... a tentokrát došlo na další těžkou figuru, archanděla Gabriela. Hrátky s náboženskými motivy nejvíc ocení bibleznalí lidé s nadhledem, ale možná to funguje i pro ty, kteří netuší jakou roli archanděl Gabriel v Bibli má. Jen jim unikne spousta narážek. Gaiman se s tím nemaže, v jeho pojetí nejde o třeskuté fóry, ale spíš o směs hříček a absurdit. Mě to baví. Kazí mi to trochu jen to zbytečné homosexualizování. Gender bych u nadpřirozených bytostí neřešil, ale proč tam cpát i zápletku s lesbami? Proč vzbuzovat dojem, že jsou hetero něco jako jednorožci, nebo hůř, že o nich nemá smysl vyprávět, protože je to nuda. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám sebe jsem překvapil vysokým hodnocením, protože jsem šel do úvodní epizody druhé série s mocnými obavami, jelikož Terry Pratchett pokračování svých Dobrých znamení nenapsal, a nezbývá mi, než věřit, že Neil Gaiman vytěžil z někdejší společné spolupráce co nejvíc. U prvního dílu jsem se každopádně velmi dobře bavil a celkový dojem mi kazil pouze fakt, že BBC leze všem možným menšinám a zájmovým skupinám tam, kam si řeknou, ještě očividnějším způsobem než Netflix. / Poučení: Na křesťanském nebi není nejhorší ta nuda a sterilita; je to fakt, že k obědu dostanete jogurt a dva rohlíky. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama