Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Recenze uživatele B.Wilde k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

O seriálu jsem slyšela už při jeho premiéře, pak jsem na něj úplně zapomněla a vynořil se znovu až po finále druhé série, kdy na mě na sociálních sítích začalo vyskakovat neskutečné množství fan arts a hudebních videí. Jelikož mě ale zápletka seriálu zaujala a je to takový ten styl, který mám ráda, dala jsem tomu šanci a musím říct, že první série mě dost bavila! Nebylo těžké ji slupnout jak malinu za jeden den sledování. Sem tam mi to sice narušovala nějaké ta absurdita, kdy něco bylo vyhnané fakt do extrému a zbytečně to narušovalo děj, ale jinak to bylo dost povedené. Velké plus za písničky od Queen a taky za postavu Crowleyho, dost ten seriál táhne a jeho hlášky mě baví. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Druhá série byla oproti té první rozhodně slabší a to ve všech ohledech. I přesto, že jsem epizody hodnotila lépe, musela jsem za tuhle sérii dát jednu hvězdu dolů, protože když to srovnám, tak mě ta první série nadchla a tady prostě - ne tak moc. Takhle... nemyslím si, že je na LGBT tématice něco špatného, i když to není úplně téma, které bych vyhledávala... ale tady to bylo zase hrozné tlačení na pilu (víc jsem se o tom rozepsala u posledního dílu). Nemám ráda, když v jedné sérii "o tom nepadne ani slovo" a v další se můžou přetrhnout, aby tam toho nacpali co nejvíc, prostě je to naprosto nevyrovnané. A i celková zápletka s Gabrielem, který si nepamatuje kdo je, byla ve své hloubce naprosto hloupá. Čekala jsem od toho prostě víc, i když paradoxně ze všech těch "párečků" co se tam stihli vyrojit, jsem to věřila asi jen těmhle dvěma. Suma sumárum, kdyby existovala jen první série, asi by mi to nevadilo, na druhou stranu... pokud bude třetí, nedá mi to a podívám se na ní taky, ale mé pocity jsou aktuálně docela smíšené. ()

Kapitola 6: Každým dnem (2023) (S02E06) 

Ehm... tohle bylo... zvláštní? Přemýšlím, jestli jsou andělé a démoni "bezpohlavní" z nějakého hlubšího hlediska a nebo je to jen příhodná LGBT+ vsuvkám v ději? Je to tak u všech a nebo jen kde se to zrovna hodí? Přece jen ženy jako andělé mají mužská jména, Belzebub se oslovoval jako on a přitom to byla žena... jsem z toho trochu zmatená a těch duhových věcí tam na můj vkus bylo trochu moc. Možná i díky tomu mi tam ten coming out z strany Crowleyho přišel hrozně na sílu natlačený. Jako netvrdím, že tam nebylo pár náznaků, ale já jsem v jejich vztahu s Azirafalem prostě sexuální podtext nehledala. Zatím mi přijde, že tvůrci (všeobecně) s LGBT tématikou neumí dobře pracovat, tak aby to bylo přirozené, aby to bralo široké publikum a každý to neviděl jen jako nutné odškrtnutí, že "tady máme všechno" ...nebo jsem z tohohle soudu teda neviděla nic, co by mi přišlo dobře zpracované (ale ani tohle téma nevyhledávám, takže...). Tak jako tak, ten konec se mi nelíbil... nelíbilo se mi, že Azirafal tam Crowleyho takhle nechal. Ať to bylo jak chce, tak jejich dloooouhá historie něco znamenala a našeho démona mi bylo vlastně dost líto. Crowley mi byl celý seriál mnohem sympatičtější než jeho "andělský přítel". Ale celkově mám radši postavy, které se prezentují jako špatné a v jádru jsou dobré, než ty, co se tváří jako nejhodnější ze všech a v jádru to až tak čisté nakonec není. Nevím, prostě mi ten odchod přišel sobecký... a ne jen v tomhle díle, Crowley se aspoň nikdy za jejich přátelství nestyděl. ()

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama