Reklama

Reklama

Děj Blues Brothers 2000 se odehrává po osmnácti letech, ale zároveň tvoří nepříliš pozměněnou variaci na předchozí příběh. Kapelník a zpěvák Elwood Blues (Dan Aykroyd), jenž se dokáže plně realizovat jen na jevišti, se vrací z vězení a dává dohromady svou starou skupinu Blues Brothers Band. Záhy po propuštění na svobodu se musí ujmout protřelého sirotka a je z různých důvodů pronásledován policií, FBI, ruskou mafií, militantními neofašisty i jeptiškami ze sirotčince. S reorganizovanou skupinou absolvuje úspěšná vystoupení před kentuckými farmáři i před královnou kultu voodoo. Nakonec ovšem opět končí na útěku… Hudební komedie Blues Brothers 2000 je volným pokračováním a zároveň remakem snímku The Blues Brothers z roku 1980, jenž je dodnes nejen ve Spojených státech velmi populární. U nás byl uveden pouze v televizi a na VHS pod názvem Bratři Bluesovi. Režisér John Landis a představitel hlavní role Dan Aykroyd se na druhém díle podíleli také jako scenáristé a spoluproducenti. Museli se ovšem obejít bez Aykroydových hereckých partnerů Johna Belushiho a Johna Candyho, a bez jazzmana Caba Callowaye, kteří hráli v prvním snímku a kteří mezitím zemřeli. Blues Brothers 2000 nabízejí jak přehlídku nejznámějších světových hudebníků ve volně propojených číslech (mj. Erica Claptona, B.B. Kinga, Jimmieho Vaughana či Arethu Franklinovou), tak „anarchistický“ humor (hrdinové se dostávají do střetu výhradně se zástupci institucionalizované moci či organizovaného násilí a zločinu). Zdánlivou nevázanost celého projektu vyvažuje John Landis režijní jistotou, s níž kombinuje poetiku videoklipů s muzikálovou stylizací. Přestože pro ctitele prvního dílu budou Blues Brothers 2000 patrně jen slabší kopií, neméně svéráznému pokračování nelze upřít „šťávu“ jak v hudebních vystoupeních, tak v komediální nadsázce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Javert 

všechny recenze uživatele

Stejně jako původní Blues Brothers, i 2000 těží hlavně z perfektně namíchaného poměru hudby a vtipu. Děj je prakticky stejný, ale stále se jedná o velmi příjemnou zábavu, zvlášť pro všechny příznivce blues, soulu a rnb (nemyslím pseudornb ala Rihanna a jiná hovínka). A fašisty v roli pronásledovatelů vystřídala ruská mafie:-) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Blues brothers dávajú znova dohromady kapelu. Teda vlastne už len Elwood pretože John Belushi aka Jake Blues to už má za sebou. Jeho úlohu preberá nevlastný brat Cabel, ktorý je napotvoru šerifom. K Elwoodovi sa ešte prilepí chlapec Buster, ktorý je sirota a jazda prerušovaná hudobnými vystúpeniami sa môže začať. Dej je s malými zmenami jednotka ako cez kopirák. Ale to nevadí, lebo je to rovnako dobrá zábava. Takže tu máme zbesilé automobilové naháňačky s mafiánmi aj policajtami, hromadné havárie, suchý humor a množstvo skvelých hudobníkov. ()

Reklama

sehe 

všechny recenze uživatele

Nemala som v pláne toto pozerať,ale náhoda chcela a moje nadšenie je o to väčšie.Hudba,ktorá vas strhne,veď ako inak,ked James Brown,Aretha Franklin,B.B.King,Eric Clapton a ďalšie obrie mena,bravurna choreografia a humor toto vsetko v 123 minútach,ktoré nenudili.Hudba ma veľkú silu a to prítomne nadšenie a radosť je chytlava. ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

Herci ako Aykroyd a Goodman si okrem ineho zahrali aj vo vela beckovych filmoch, no vdaka tymto dvom ich pozeratelnost stupa. Tak isto dali smrnc aj tejto komedii. Dobra nenarocna odychovka, ktora ako keby bola urobena prave pre dvoch spominanych panov. A ak mate trosku hudobneho citenia tak si oblubite blues aj ked ste mozno onom dovtedy ani nepoculi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

John Belushi chybí. Stejně tak spád a originalita a scéna, která by stála za zapečetění do dlouhodobé paměti (destrukce policejních aut už je jenom přehnaná, ne vtipná). Landis při srovnatelné stopáži mechanicky naplňuje týž syžet, film je přesto pomalejší, nedokáže udržet naši pozornost a ke konci se vyloženě táhne. Nevyšlo ani zpestření okultismem, který na sebe váže tristní triky. Náboženská rovina svou umělostí a naivitou ze všeho nejvíc připomíná obsah mysli gaunera, který po mnoha letech za katrem „procitnul“. Bez ucházejících hudebních čísel (opět žánrově různorodých) a salvy cameí (Aretha, James, Frank, Eric, Isaac) by šlo o pokračování nejen zbytečné, ale i nedokoukatelné. 55% Zajímavé komentáře: JohnnyD, merer ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Budka, ze které Elwood telefonuje, je vyzdobena graffiti se jmény „Max“ a „Rachel“, což jsou jména dětí Johna Landise. (Matty)
  • Dan Aykroyd musel pro roli Elwooda zhubnout 90 liber (cca 40 kilo). (Matty)
  • Nový Bluesmobil je 1991 Ford LTD Crown Victora. (Matty)

Reklama

Reklama