Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Goldblum žije nezajímavý život, dokud ho na letišti nepožádá vyděšená Michelle Pfeifferová o pomoc. Prosbě vyhoví, ale sám se ocitne v ohrožení života... Ed Okin snídá jako vždy se svou ženou Ellen a stejně jako již mnoho nocí i tuto nemohl spát. Po cestě do práce se s tímto problémem svěřuje kolegovi Herbovi, který mu v žertu doporučí výlet do Las Vegas, jelikož tam nikdo v noci nespí. Ed se v práci cítí unaven a za stolem klimbá, tudíž se v poledne rozhodne odjet domů, aby se trochu prospal. Před domem uvidí cizí auto, a tak jde raději přes dvůr k otevřenému oknu, kde uslyší vzdychání. Zdrcen nasedne do vozu, vrátí se zpět do zaměstnání a večer dělá, že o ničem neví. Když jeho manželka Ellen usne, rozjede se na letiště, dojede až do letištní garáže a přemýšlí co dál. Rozhodne se vrátit domů, nastartuje, ale do toho přiběhne mladá vyděšená žena Diana se žádostí o pomoc...
Ed ji nechá nastoupit a rychle z garáže odjede. Diana ho požádá, aby ji zavezl do přístavu a poté do bytu k bratrovi. Potom už dojde Edovi trpělivost a chce vědět, co se děje a proč přepadení a zabití jejího známého v garáži nechce ohlásit policii. Diana se mu svěří, že pašovala do země smaragdy, které patřily příteli, ale nároky na ně si dělá i jeho teta...
Ed se rozhodne, že jí bude pomáhat dál. Nakonec se jim podaří dostat se k Jackovi, jehož chtěla Diana požádat o pomoc už od začátku. Jack vyslechne, co se stalo, a poradí jí, aby smaragdy prodala zpět majitelce. Diana s Edem společně vymyslí rafinovaný plán... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček s velmi slušným obsazením, bohužel občas neví, jestli má být komedií nebo thrillerem. Což je škoda, protože Mišce a Jeffovi to moc sluší. Ve své podstatě ve filmu o nic moc nejde, jen Goldblumův hrdina je zapleten nešťastnou náhodou do honičky po Pfeifferové, která má drahé kameny a honí ji skupina iráčanů. Jeden z mála filmů, kde uvidíme Michelle Pfeiffer skoro zcela tak, jak ji Pán Bůh stvořil. Hudba: Ira Newborn. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když nespíte, tak se vám toho může hodně stát. Vemte si takového Eda. Trpí nespavostí, tak si vyjede večer na projížďku (co by taky dělal doma, když v ten den zjistí, že ho manželka podvádí) a čistou náhodou narazí na okouzlující Diane. Ta pro změnu prchá před nebezpečnými lidmi, kteří chtějí to, co má ona - drahokamy. Toto je nástin toho, co od filmu můžete očekávat. Bohužel, místy je to celkem nuda, takže to jediné, co stojí za vidění, jsou výkony Pfeiffer a Goldbluma. Lepší 3 hvězdy. A není tu označení Thriller tak trochu navíc? Protože jestli tohle měl být Thriller, tak to fakt nevím… ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chlapík, ktorý vedie stereotypný nudný život sa zapletie do bláznivých udalostí, ktoré mu zmenia život k lepšiemu. Problém je, že všetky tie akože cool príhody mi pripadali rovnako nudné ako ten stereotyp hlavného hrdinu. Jeff Goldblum sa tiež dvakrát nevytiahol a celý film má jeden ospalý výraz, ktorým dáva najavo jak ho ten film baví. Michelle Pfeiffer nikdy nebola môj typ, takže u mňa hodnotenie nezdvihne. Zaujala ma snáď len záverečná krvavá prestrelka, ktorá je jak z nejakého úplne iného filmu a potom ma prekvapilo, že sa tu mihne David Bowie. Na druhej strane on sa mihol v kdejakej chujovine, takže to je v poriadku. Celkovo je to jedna veľká nuda. 3/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování ala Magnum, pohodový prostředí a záporáci takový trošku pro srandu, ale za to ústřední dvojice je svkělá. Jeff Goldblum se tady zahřívá před svým super výkonem v Mouše a Michelle Pfeiffer v jedný ze svých prvních vážnějších rolí skvělá a taky až skoro nezvykle mladá a zahřívající se před Jestřábí ženou ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, takový nedopečený, asi to má být krimi o vychcané osobě ničící lidem životy, která se střetne s nesobeckým absolutně zenovým týpkem, ale občas se v něm objeví vtipy - nebo to má být lehká romantická komedie, ale někdo jí kazí zbytečnou destrukcí a násilím jak z hongkongského akčního béčka. Rozesmála mě pořádně asi jen scéna, kde se zenový Goldblum střelcovi mířícímu zbraní zcela mimózně nastíní svůj útrpný život a chlápek si z toho vystřelí mozek, což by mohl být efekt tohoto filmu na většinu diváků. Není to zdařilý film, ale díky zvláštní atmosféře, mladé Pfeifferové a tradičně jinému Goldblumovi jsem netrpěl tolik. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Film je známy aj tým, že cameo má v ňom až 17 režisérov. (Real Tom Hardy)
  • Jackovi Nicholsonovi bola ponúknutá hlavná rola, ten však odmietol, lebo podľa jeho táto postava nič nerobí a diváci majú radi opak. Nicholson taktiež chcel, nech Landis priletí z Chicaga k nemu domov do Colorada (ten potom musel aj šoférovať cez snehovú búrku), len aby mu povedal, že nemá o rolu záujem. (Real Tom Hardy)
  • Režisér John Landis získal na Cognac Festival du Film Policier zvláštní cenu poroty. (Rodriguez)

Reklama

Reklama