Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské zklamání! Čekala jsem vlnu emocí a napětí, ale nic z toho nepřišlo. Ve filmu si zahráli skuteční hrdinové útoku ve vlaku a nejsem si jistá jestli to byl pro film dobrý nápad, spíše mu to škodí. Z celého filmu jsem měla pocit, že Clint neměl při natáčení hlavní slovo, ale držel se toho, co mu říkali protagonisté hlavních rolí a to možná bylo špatně. Kdyby si Clint něco udělal podle sebe, bylo by to hned znát a třeba by byl snímek lepší, ale takhle je výsledek strašný. Nejhorší film od Eastwooda, jaký jsem viděla. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Podstatné je niečo urobiť. Čokoľvek. Len neležať ako hnida v nehybnom bahne. Nemusí to mať vôbec podobu hrdinského činu troch mladých Amíkov. Režisér ich príklad použil ako atraktívnu hyperbolu a poctu výnimočnému činu zároveň. Ale veď pozrite - trojica kamarátov z detstva, z toho dvaja posadnutí fanúšikovstvom k zbraniam a military, sa stretne po pár rokoch od skončenia strednej na spoločnej "pařbe" Európou. Náhodou odchytia fanatického arabského útočníka. No nie sú pasívni. Aktívne odvrátia nebezpečenstvo, zachránia minimálne jeden život. A o to ide - zdá sa mi, že režisérovi na jeho staré kolená, čím ďalej tým viac rozumiem. Nielen preto, ale aj preto, že veľmi podobný odkaz - o potrebe niečo konať v prípade spoločenského ohrozenia (a vôbec sa to nemusí týkať aktívnej fyzickej akcie) - vyslal svetu ku koncu svojho života aj básnik, spisovateľ, filozof a kultúrno ideový guru Egon Bondy (v závere dvojdielneho dokumentu "Fišer alias Bondy zrežírovaného Jordi Niubóm). Mimochodom Egon Bondy a Clint Eastwood sú generační súputníci, obaja narodení 1930. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF YOU HAVE ANY QUESTIONS DON'T ASK ME. I PROMISE I'M NOT GONNA HAVE THE ANSWER." ---------- Eastwood a patriotizmus ide dohromady a s tým, že sa v jeho filmoch bude frekventovane objavovať, jednoducho treba počítať, vrátane akýchkoľvek pátosov a osláv hrdinských činov. Vie sa predsa, že aktuálnu generáciu má v zuboch a niet sa mu čo čudovať. Inak tomu nebolo ani v 15:17 Paríž. Iste, mierne poľavil, no zároveň šliapol o krok vedľa. Príbeh troch borcov, ktorí sa išli prevetrať po Európe a náhodou natrafili na Maročana, ktorému sa v nesprávnu chvíľu zasekla zbraň. Film rozhodne nutný nebol a aj keby sa náhodou našiel niekto pripravený z tejto príhody ťažiť, nepovedal by som, že to bude práve Clint. Nebolo ale moc z čoho ťažiť, preto aj skladba vyzerá nasledovne: 70 minút – kecy z ich osobného života / 10 minút – samotná udalosť, z toho 5 minút akcia / 10 minút – aftermath. No nič, nakrútilo sa, ide sa ďalej. Pevne dúfam, že si rejža napraví skóre v pripravovanom The Mule a posadí nás znovu pevne do sedačky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně natočil TEN Clint Eastwood? To byla ta palčivá otázka, která na mne "útočila" při sledování tohoto snímku. The 15:17 to Paris je totiž vším možným, jen ne dobrým filmem, protože téměř nic zde nefunguje tak jak má, nebo jak by si režisér představoval. Snímek se Vám totiž hned od začátku bude zdát poměrně zbytečným, jelikož téměř celou stopáž Clint Eastwood věnoval "toulkám" po Evropě v režii tří hlavních hrdinů, přičemž jeden z nich si neustále fotí "selfíčka". Samotnému incidentu ve vlaku je věnováno snad jen chabých posledních deset minut. Nechci zde ale znevažovat hrdinství oněch hochů, to vážně ne, avšak tento mimořádný příběh se dal uchopit a natočit mnohem lépe. A přiznejme si, od velikána, jakým Clint Eastwood bezpochyby je, jsme všichni čekali něco mnohem lepšího. Škoda, tak snad příště! „I don't know, ma'am. I just didn't want my family finding out that I died hiding under a table.“ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)
  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama