Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eli" je pre mňa mix dobrého a zlého. Neviem čo si z toho mám nakoniec reálne odniesť. Záverečná časť je spravená dosť dobre a má zaujímavé elementy, no súčasne ako divák som mal po celú dobu pocit, že niečo bude inak, ako sa tu prejavuje. Pozerať sa to dá, no najlepšie veci sa podľa mňa odohrajú počas posledných 20 minút. Tam sú rozhodne najsilnejšie a najzaujímavejšie momentky. Film ma celkom dobré obsadenie. Musím povedať, že vidieť v jednom filme Kelly Reilly, Lily Taylor a Sadie Sink je dosť zaujímavé. A hlavne Kelly Reilly vie veľmi dobre predať scénky, kde prejavuje lásku voči svojmu synovi. No na druhú stranu si povedzme jeden fakt. Niektoré veci je asi lepšie nerobiť. Vieme ako to dopadlo, keď sme naposledy sledovali film "Amityville: The Awakening". Rozhodne nie dobre. A tu je to podobné. Nevem či koniec chce indikovať pokračovanie, no nemyslím si, že by to nejako stálo za to. Aj keď to má pár dobrých vizuálov, tak film nevie moc dobre zase budovať atmosféru. Scénky by boli efektnejšie, keby som ich už nevidel. Mám pocit, že jednotlivé strašidelné momentky sú už relatívne staré. Hlavne počas prvých dvoch tretín. Ako som povedal. V závere sa veci vygradujú a všetko sa stane oveľa silnejším. A niektoré vizuály v tejto časti sú super. No pôsobí to, ako keby sa film počas predchádzajúcej hodiny tomu nejako bránil. A nemyslím si, že bol na to reálny dôvod. Za jedno pozreie to možno stojí, no pre mňa je to viac priemerný film. Tohto roku som už videl strašidelnejšie filmy, než je tento. Každopádne je ale pravda, že Ciarán Foy urobil krok vpred oproti svojmu poslednému režijnému projektu. Hodnotenie: C+ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny stopáže solidní duchařina,která svojí atmosférou strčí do kapsy Sestru i s třetí Annabelle.Pak ovšem přijde zvrat,který jsem upřímně nečekal a jakkoliv je hodně zběsilý,bohužel dokáže velkou část oné pečlivě budované atmosféry shodit.A je to škoda.Ne snad,že by ten zvrat vůbec nefungoval,ale on vlastně funguje jen na základě toho,jak moc nečekaný je.Pro Ciarána Foye je to každopádně po špatném druhém Zlověstném krok kupředu...70% (jen nevím jestli silné tři,nebo hodně slabé čtyři) ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Solídna jednohubka, ktorá dokáže postrašiť, vytvoriť zaujímavú atmosféru a aj pomerne dlho skrývať esá v rukáve. Keď ich však paradoxne v poslednej tretine vyloží na stôl a mal by prísť vrchol filmu, tak ma Eli svojim prekvapivým a nekonvenčným vysvetlením stratil. Dovtedy to však bolo výborné- herci kvalitní (ústredný chlapec je okej, Lili Taylor sa do hororov hodí a Sadie Sink zo Stranger Things tiež nesklamala), zápletka správne tajomná, atmosféra a náznaky toho že sa s chlapcom deje niečo divné postupom času pekne gradujú. Akurát škoda spomínaného vyvrcholenia a záveru. I tak však Eli rozhodne stojí za tú hodinku a pol a  Ciaran Foy mi aj napriek tomu , že som po 4* Citadel a dvojke Sinistru siahol prvý raz po 3* potvrdil, že je schopným hororovým režisérom. 60% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Ciarán Foy, jehož může hororový divák znát díky druhému Sinisteru, zůstal ve svém novém filmu u stejného subžánru a opět je to nadprůměrná záležitost, u které vyskočí tep nejednomu nadšenci duchařin. Největší radost mám z originálního scénáře, protože vymyslet v dnešní době něco nového v paranormal subžánru, to je pro nejednoho režiséra neřešitelná situace. Foyovi se stačilo držet již, jemu, odzkoušenému, k tomu přidat svůj rukopis, co se lekaček týče, na konec hodit odzbrojující twist a je z toho dosud neviděná duchařina, která splňuje nejpřísnější měřítka. Po herecké stránce je to bez problémů, nejvýraznější výkon předvedl mladý představitel hlavní postavy, ale zbytek osazenstva mu zdárně sekundoval. Z atmosféry se dalo určitě vytěžit více, ale tento nedostatek je zdárně zastoupen funkčním napětím, takže tento nedostatek přehlédnu. Hlavní faktor, tedy strašení, je bez výhrad, takže jsem ve finále procenta strhnul pouze za chybějící gore. Pravda, jedná se o duchařinu, ne exploitation, jenže já, jakožto náročný divák, co už má něco za sebou, potřebuju ,,něco" navíc. Sváteční diváci a fanoušci paranormalu by však měli zpozornět, protože je to přesně to, co od tohoto subžánru chcete. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Závěrečný zvrat je sice pěkný a dá vzpomenout na jednu mistrovskou klasiku, ale cesta k němu je ze zpětného pohledu zbytečně překombinovaná, chvílemi i nelogická. Zpracování je nenápadité, nepřesvědčivé - nedonutilo mě brát film vážně. Nemohu se ubránit pocitu, že v jiných, schopnějších rukách to mohl být mnohem lepší snímek. A nakonec i ten závěr nebyl pro ty, kdo viděli např. Paxtonovo Frailty nebo kanadskou šílenost End of the Line (což jsou mnohem osobitější filmy než Eli), až tak překvapivý. Mimochodem, dýku maskovanou za kříž jsme mohli v tom druhém jmenovaném kousku vidět taky. Tam ovšem měla mnohem větší využití. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Scenár k filmu bol zaradený v roku 2015 na čiernu listinu (ročný prehľad najobľúbenejších scenárov, ktoré zatiaľ nevznikli). (Scraffy)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)

Reklama

Reklama