Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Čím som starší, tým je pre mňa viac u tohoto typu animákov dôležitá už len jedna vec. Či sú zábavné. Lebo z technického hľadiska už dnes fakt asi nič neposadí na prdel úchvatnou animáciou a všetky tie morálne posolstvá, ktoré je nutné detskému divákovi predať, už proste boli skrz veškerú možnú hovoriacu faunu a flóru podané. Takže v tomto smere som rezignoval na očakávanie niečoho progresívneho a keď tak sa nechám milo prekvapiť, keď sa raz za pár rokov niečo nápadité objaví. A Rozbitý robot Ron je v tomto smere až tragicky neoriginálny, lebo ten pocit deja-vu je prítomný nonstop. Toto je proste tak trochu opajcnutá Rodina na baterky a tak trochu Big Hero 6, tak trochu Abominable, Wall-E a hafo ďalších... Predvídatelnosť a neoriginálnosť sú proste definíciami tohoto filmu. Ale zároveň je to jediný animák za uplynulý rok, snáď od spomínanej Rodiny na baterky, pri ktorom som sa pristihol, že sa nahlas smejem na podarených animovaných gagoch. A keď si spomeniem na ten pestrofarebný kŕčovitý uziapaný nezaujímavý vtieravý gýč menom Encanto, pri ktorom som pár dní naspať trpel a driemal, tak Ronov priamočiary jednoduchý humor je tá správnejšia cesta, ako mi ešte predať nejakú X krát vyluhovanú zápletku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia samotní dávajú príbehu veľkú váhu. Po celú dobu stopáže nachádzame odkazy na fenomény popkultúrnej scény, a to ako klasické, tak moderné. Film ale zároveň citlivým spôsobom otvára problémy súčasných tínedžerov, ktoré pochádzajú prevažne zo sebaprezentácie na sociálnych sieťach a mladším divákom ich podáva poučne, ale neurážlivo. Dospelejšiemu publiku ponúka cestu k alternatívnemu riešeniu problémov ich detí. Postavy pôsobia vierohodne, chýbajú im ale vizuálne charakterové vlastnosti, pôsobia mdlo a do počtu. Oválny dizajn robota, na ktorom má dieťa sledovať a natáčať videá, by v reáli tiež tak neobstál. Vtipy ale film priam sršia. Tvorcovia sa neboja otvoriť akúkoľvek kontroverznú tému, ktorú v každej scéne podávajú s eleganciou, ktorá nikoho neurazí. Rozbitý robot Ron v rámci animákov prevrat nespôsobí. Je ale príjemnou záležitosťou, ktorá otváraním intímnych tém ľahko zasiahne detských i dospelých divákov. (27.5.2022) ()

Reklama

NifKor 

všechny recenze uživatele

Pěkná myšlenka společně s animací ale bohužel to je snad vše co ve filmu funguje. 1. věc, která mi na filmu extrémně vadí je délka, která je prostě přetažená o celých 20-30 minut. Film se zbytečně protahuje a také nedává vlastně ani smysl a hlavně ze všeho nejvíc nebude diváka bavit. Je tu fakt několik scén, které jsou ve filmu zbytečné a to jsou např. dialogy, část v lese, která ve filmu nemusí ani být a hapruje zde i logika v jedné scéně. Příběh průměrný a ničím v dnešní době nezaujme kromě nápadu. Postavy odfláknuté a nehýčkané. Např. taková holka, která očividně byla jedna z kamarádů hlavní postavy, tak jen kvůli robotovi není... Natáčí si a streamuje na síť a to je vše. Postava je nezajímavá, zbytečná a na konci film až moc na diváka se snaží hrnout důvody, proč by si ji měl oblíbit. Další postava je šikanátor což je v podstatě to samé jako předešlá postava... Bývalý kamarád Barneyho, který kvůli robotovi s ním najednou nekamarádí a natáčí svoje stupidní videa na síť. Jediný rozdíl je ten, že šikanuje hlavní postavu a to je vše. Neskutečná kopie musím uznat. Jediné postavy, které jsou vážně podle mě napsané docela dobře jsou Babička Barneyho, která má vážně skvělé někdy scény (scéna o výměny kozy za robota byla perfektní), jeho otec je také zajímavá postava, i když on už těch scén tolik zajímavých a skvělých scén jako babička nemá a potom je tu hlavní postava a Ron (robot), kteří mají film tahat nejvíc a jako oni to tahají ale jen z půlky. Tedy jen Ron to tahá. Barney je někdy sympatickej a někdy ne. Jeho charakter se sice postupně ve filmu vyvijí ale nepůsobil pořád na mě vůbec sympaticky jako Ron, který si film bral celý jen pro sebe. Sympatický robot s plným arsenálem vtipů, hlášek a všehomožného. Záporáci průměrní a nezajímavý. Vrhl bych se teď na příběh, který toho překvapivě tolik nenabízí a bohužel se v několika scénách i opakuje a nedělá nic nového. Někdy nedává smysl a musím i uznat, že z těch nesmyslných věcí mě dost hodněkrát bolela hlava. Také je kvůli stopáži filmu neskutečně natáhnutý a vážně někdy nudný. Nápad je zajímavý na papíře ale ve finále ne, protože je to prostě jen příběh o době, kde jsou roboti využívány prakticky místo mobilů a to je vše. Film by vyloženě nebyl příšernej, kdyby se lidi co se podílely na tomhle filmu víc snažili. Takhle to na mě působí, že chtěli jen udělat film pro děti s jednoduchou myšlenkou a vzít si co nejvíc peněz. Sice nějak nechápu ty procenta všude ale je to možná mnou já nevím. Hned po zklamání druhého dílu Croodonových je tohle další špatný film s pěkným vzhledem ale příšerným obsahem. 4,5/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten robot není připojen k naší síti, takže ho nemůžeme monitorovat." "Tak mi aspoň něco sežeňte na toho kluka. Chci znát kontakty, nákupní návyky, velikost jeho bot. Cokoliv!" "Myslíte tím jeho soukromá data?" "Samozřejmě. Proč bychom je jinak shromažďovali?" _______ Na první pohled je 'Rozbitý robot Ron' nevinný, relativně průměrný, až infantilní animák. Na pohled druhý jde o celkem znepokojivý vhled do toho, jak moc je lidská společnost posedlá moderními technologiemi a manipulována algoritmy, a taky zároveň důmyslná úvaha nad tím, do jakých podob může nabývat přátelství. Zach Galifianakis je sice jako Ron skvělej, jenže víc než na 3* to nevidím. Rozhodně jsem nečekal, že to závěrečný poselství vyšumí do ztracena a bude tak nicneříkající. Animák je to bezpochyby inteligentní, ale je zbytečně primitivní a vstřícný vůči průměrnému publiku.... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Schéma animovaných filmů pro děti se pomalu a jistě začíná stavět zády příběhům ze zvířecí říše a čím dál víc reagují na skutečné zájmy současné generace a tím jsou technologie. Sice se pořád držíme osvědčených témat a klišé, v tomto případě přátelství nad dokonalost, každopádně snaha zavděčit se současné tabletové generaci je očividná. To samozřejmě není žádný hate, ale pouhé konstatování skutečnosti. Jinak nedokonalý robot Ron splňuje standarty současné mainstreamové produkce – špičková animace, nekomplikované dobrodružství, humor pro všechny generace a happy end s poučením na závěr. Dneska už je většina podobných animáků sázka na jistotu a málo kdy se dá šlápnout vyloženě vedle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)
  • Vo filme vidíme niekoľko B-Botov ako Stormtrooper či Darth Vader zo Star Wars, tak isto Iron Man, Black Panther a Captain Marvel od Marvelu. 20th Century Studio, Lucastfilm a Marvel Entertainment patria pod Walt Disney, ktorý distribuoval tento snímok. (belinko)

Reklama

Reklama