Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd své komediální kořeny nezapře, o Chevy Chaseovy ani nemluvím. Špioni jako my jsou jednoduchá, ale zábavná parodie na všechny agenty, nejen toho s dvěma nulami, studenou válku a americký zvrácený smysl pro vlastenectví (které se občas otočí:)). Maličké cameo roličky hodně potěšili, takový Terry Gilliam je k nepřehlédnutí ve své "ale pane doktore...". Možná šlo do 102 minut dostat "všeho více", ale mě to takhle vyhovuje a neměnil bych. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu co viděli ostatní v tomhle snímku za legraci, já tam skoro žádnou nenašel. Možná, že kdybych film viděl někdy před dvaceti lety, chytil bych z něj dnes alespoň nostalgii a díval se na to trochu jinak. Bohužel jsem film viděl prvně až teď a přestože osumdesátky mám moc rád, tady to neplatí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obstojná komédia z konca obdobia studenej vojny. Špionážno dobrodružná výprava dvoch amerických fingovaných agentov, ktorá ich zavedie z USA cez Pakistan až do Ruska, dopadla dobre. Niektoré gagy a scény sú poslabšie, ale väčšinou som sa zabával celkom kvalitne. Chavy Chase a Dan Aykroyd v hlavných úlohach boli v poriadku. Šlape im to. *** ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Chevyho Chase, a tady se skutečně vyblbnul. Svého parťáka Dana Aykroyda jednoznačně zastiňuje. Chevyho tady nezvykle dabuje Heřmánek, a ačkoliv jej mám moc rád, zrovna na Chevyho se víc hodí Oliva. Nejlepší scény jsou k vidění v rámci výcviku agentů, to je úplně jak v Monty Pythons. Ke konci už trochu dochází dech a nápady, ale z filmu tak moc čiší dobrá nálada a chuť dívat se na život s nadhledem, že čtyři hvězdičky si film rozhodně zaslouží. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dílem nadprůměrně komické ... a dílem nadprůměrně trapné. Hra na humor, jejímž prioritním úkolem je zařídit všeobecné veselí - a moc se přitom neunavit. O to víc překvapí finále, které vás bez varování katapultuje až někam ke čtyřem hvězdám. Bohužel s ohledem na předchozí dvouhvězdičkové trápení vás neočekávaná euforie záhy opustí a s povzdechem se vrátíte zpátky na zem. Při aplikaci prostých matematických zásad by celkové hodnocení vycházelo na čisté 3*, jenomže kvalitu filmu nelze posuzovat jenom za pomoci přesných a nezpochybnitelných početních operací ... 2,5* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl inspirován slavnými road movies Boba Hopa a Binga Crosbyho, což vysvětluje cameo Boba Hopa. Těchto necelých 30 vteřin je posledním momentem, kdy se Hope objevil na filmovém plátně. (HellFire)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama