Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Stanix 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu co viděli ostatní v tomhle snímku za legraci, já tam skoro žádnou nenašel. Možná, že kdybych film viděl někdy před dvaceti lety, chytil bych z něj dnes alespoň nostalgii a díval se na to trochu jinak. Bohužel jsem film viděl prvně až teď a přestože osumdesátky mám moc rád, tady to neplatí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Dana Aykroyda mam rad este z cias mojho oblubeneho filmu KROTITELIA DUCHOV (1984) a tak to bol dovod, preco som si chcel pozriet aj tuto komediu. Okrem toho si tu zahral spolu s inym komikom Chevy Chasom, ktori mali najväcsiu popularitu v 80-tych rokoch a tak dokazali vytvorit skvelu humornu dvojku, pretoze takych tu bolo viac a boli omnoho slabsie. Nech uz je dej akykolvek, vobec to nie je podstatne, pretoze v tomto filme ide cisto len o komicke situacie tychto dvoch komikov a zalezi uz len od vas, ci sa budete alebo nebudete smiat. Zaujimavostou je, ze si tu zahralo par znamych reziserov Terry Gilliam, Sam Raimi, Joel Coen, Martin Brest, Michael Apted alebo aj trikovy mag minuleho storocia Ray Harryhausen, ktoreho som spoznal hlavne vdaka filmu SUBOJ TITANOV (1981). ________ Chevy Chase - (Emmet Fitz-Hume) +++ Dan Aykroyd - (Austin Millbarge) +++ Steve Forrest - (Generál Sline) +++ Donna Dixon - (Karen Boyer) +++ Bruce Davison - (Ruby) +++ Bernie Casey - (Plukovník Rhumbus) +++ Frank Oz - (Test Monitor) +++ Terry Gilliam - (Dr. Imhaus) +++ Ray Harryhausen - (Dr. Marston) +++ Michael Apted - (Agent Ace Tomato) +++ Joel Coen - (Ochranka) +++ Sam Raimi - (Ochranka) +++ Martin Brest - (Ochranka) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ ()

Reklama

kowalski 

všechny recenze uživatele

Z americké produkce moc dobrých komedií není. A já jsem spíše na francii co se týká humoru. Ale pokud někdo přistoupí na tento styl humoru a částečně si uvědomí v jaké době byl film točen je to neskutečná komedie. Která byl ovšem bez hlavního dua Chase Aykroyd byla poloviční. Scéna kdy píšou test nebo operují tlusté střevo je to nej! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komedie dle standartu 80. let a Chevy Chase s Danem Aykroydem v hlavních rolích. Takže co jiného z toho očekávat, než skvělou zábavu postavenou na charakteru nešikovnosti dvou zdánlivých agentů tajné služby. Projdou si vším možným i nemožným s domněnkou plnění tajného úkolu, aby se pak nakonec ukázalo, že je to s nimi poněkud jinak. Hrdinství v zábavné formě, které jakoby nezestárlo, neboť dokáže pobavit i dnes. Samozřejmě z toho ční nějaké to vlastenectví a odkaz na studenou válku, ale to není na svou dobu vzniku nic ojedinělého. Snímek by se dal považovat i jako odreagování od slavných bondovek a dalších špionážních filmů. Nějaké výhrady by se samozřejmě také našly, ale když to pobaví, tak proč ne. ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, parodující špiónské filmy z dob Studené války. Scénář i většina vtipů se drží zaběhnutého konceptu doby, ve které byli Špioni natočeni. Dva trotlíci zachrání čirou náhodou svět, to ale neubírá nic na skvělém humoru, ba naopak, i moderní komedie by se mohli inspirovat, osvědčenými schématy, místo hromady nesmyslů, které obsahují. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)

Reklama

Reklama