Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mám mrtvolu, mám... teď už nejsem sám! Co s ní udělám? Své dívce ji dám." Hank Thompson - všech pošuků král, rybář v krajině přílivu, který na břeh vyplavuje, místo ztraceného pana Wilsona, jen rohatou prdící mrtvolu trpící dispraxií (sic!), s mrtvýma očima, model Equus. Aneb ostrov se stane prokletým vězením, jste-li sami a navíc vysadili ablixa i rivotril. Není zdravé být dlouho sám, chce to pozvat k bezďáckému ohýnku pár kamarádů: Parry, Elisa-Rose, pan Wilson, Ig Perrish, Alan Strang, Alan Radcliffe, Teddy Daniels, Emily Tailor, Jana Chochlačová. Ut ameris, ama. Ke zdejším divokým hodnocením. Lidé jsou holt čeládka různorodá. Někteří univerzální švýcarský nůž vlastnili (či ztratili), druzí pro někoho švýcarákem byli. Ti s vývrtkou jsou zdraví a hraví. No a v pořádku jsou i ti, kteří bizarnosti par exellence, zavánějící artovými prdy a hraničící se samoúčelnou masturbací, při které se myslí na matku (vlastní či kamarádovu), pošlou s hodnocením do sraček. Kvízová otázka za deset mrtvolně nafouklých bludišťáků: Do které skupiny patříte vy? ;-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě film takhle nenasral. Čekal jsem svěží vynalézavý film, který bude asi trochu divný, ale třeba mi zvedne náladu. Místo toho jsem dostal tuhle totální mrdku o hovně, která je tak poplatná dnešní hipster době, až se mi z toho chce řvát beznadějí. Splňuje to všechna nepsaná kritéria. Podivín Paul Dano si tam povídá s prdící mrtvolou, staví si panáčky z harampádí a povídají si o sexu, hraje k tomu dementní pozitivní hudba...a pozor on je blázen, ale hodnej a na konci to všem natřou. A to nejdůležitější nechybí. NIC se tam neděje. Není tam děj, jen si tam tak hrají a povídají, protože to je přece roztomilé že? Jsem z toho meganasranej ještě teď a bez rychloposuvu bych si pravděpodobně vrazil kudlu do oka. Na konec bych chtěl ještě tvůrcům popřát ať jdou do píči, protože takhle prostě ne. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Týmto príspevkom si síce koledujem o drsný vulgárne sofistikovaný "verbal"ný útok od autora pôvodného komentára, ktorého skrátenú verziu si dovolím citovať, ale risknem to. Pretože v prípade tohto demetného filmu by som len ťažko hľadal výstižnejšie slová ako napísal pán "verbal": "Někteří lidé mají úžasnou fantazii, která jim umožňuje vytvářet dokonalá a zábavná díla. A pak jsou tu ti zakřiknutí vyšinutí homokokoti, co dokáží akorát tak uplácat ze zvratků, hoven a žluklého spermatu otravná až bolestivá psychopatologická megasvinstva. Já vím, každé zboží má svého kupce, a když se pozorně zadíváte na zdejší fotografii pana Scheinerta, toho „famózního scénáristy a režiséra“, musí vám být hned jasné cílové publikum. Takže, jestliže nejste blahoslaveně šťastným majitelem mentální poruchy, fanouškem hnijícího Heryho Potrata či závodů motorových mrtvol s přeprďovanými dvoutakty, neumlátíte-li se smíchy při pohledu na někoho, kdo vyprděným kamenem zastřelí medvěda. Vyhýbejte se tomu důsledněji než vytahování nervů z osmiček bez umrtvení. To je totiž proti této odporné, trapné, nudné a vymatlané ultrapičovině naprosto bezbolestná, povznášející a obohacující zkušenost!" Odpad! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Často není dobré vědět, do čeho člověk jde, ale tady se nějaká příprava hodí, alespon zhlédnutí traileru, aby divák věděl, do čeho asi jde - film o prdící mrtvole. Nicméně to je jen začátek neuvěřitelného, bizarního a přesto krásného filmu o přátelství. Pro mě to je tak na 70 %, ale na 4* to vytáhla úžasná "popcorn song" montáž. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový film člověk nevidí moc často. Jedinečné, originální, bizarní, sprosté a upřímné. Podle trailerů jsem čekal největší úlet roku a to se v podstatě potvrdilo po pár minutách, ale ten obsah v pozadí, ten příběh, který jinak banální pohádku o "trosečníkovi a jeho kamarádovi, který mu pomůže přežít" posouvá do jiných sfér. Navíc ten svět, většinu času neobsahuje moderní 24/7 styl života, massmedia (i ten instagram tam je chvíli), je to nabourání našeho stereotypního života s upřímným důrazem na jeho kritiku (o čem jiném kromě přátelství ever after by to mělo být?). Paul Dano je fantastický a Radcliffovo "nepopsané naivní dítě" se krásně během filmu změní a (spoiler) v závěru se na ten svět, který objevil, krásně vys... (konec spoileru). Málokdy jsem viděl film, po kterém bych byl tak namotivovaný něco v životě změnit, ať je to i to banální oslovení neznámé v autobuse, hlavně, aby to nebylo dlouhé umírání někde o samotě na ostrově 10x10 metrů (ach ty metafory)... Okamžiky, kdy se Hank snaží probudit v Mannym vzpomínky jako je autobus, berou dech. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno