Reklama

Reklama

První očista

  • USA The First Purge (více)
Trailer 1

Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dozvěděli proč vlastně očista vznikla, jak probíhala a jakých prostředků k rozpoutání bylo třeba. A byl to hodně vlažnej úvod, ok, žádnej projekt nemá hned výsledky. Naštěstí to Skeletor odstartoval (škoda, že ho tam nebylo víc) a už to byl masakr, jak to známe. Někoho to prostě bude bavit dál už jenom z principu věci. Já se tou krvavou akcí bavil, ale ve výsledku jsem byl zklamanej. Přiznám se, že jsem v průběhu filmu úplně zapomněl, že hlavní hrdina byl taky dřív baddass, ale ono mu nešlo nefandit už jenom kvůli tomu, jak rasisticko-politicky to bylo celý mířený. V tu chvíli jako bysme byli všichni nigga. Samozřejmě na opravdovej první díl (2013) to nemůže mít ani omylem. Ten strach a to napětí tomu tady prostě chybělo. Nevidím smysl tu sérii dál protahovat. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejvíc rasistickej film všech dob. Černoši jsou vyobrazení jako holý prdele a jediný oběti Očisty. To je rasismus. Běloši jsou vyobrazení jako zmrdi, co je lověj a říděj spiknutí. To je rasismus. A soukmenovci ty tam pro jistotu vůbec nejsou. To je ale kurva rasismus. Takže co negr, to holá prdel, co bělásek to zmrd a co rákosník to...vlastně nic, ani jsme jim nestáli za to, aby nás jebli do večerky. Takže tu máme trojitej rasismus tomu říkám pecka, to se mi líbilo a chechtala jsem se při představě, jak amíci budou píčovat ať už budou bílý, černý nebo žlutý. Jenže fakt, že Očista pohrdá všema rasama je jedinej bonus filmu nebo teda jeden z mála. Zabiják Skeletor je všechno, jenom ne děsivej. Prostě černej kokot s pořezanou držkou, co si myslí, že se svejma 50 kg budí hrůzu. Navíc tady máme sci-fi (střílející drony, světélkující kamerový čočky atd) pyčo proč? Takže Očista začala s nejnovější technikou a časem se od ní opustilo? Paráda, by mě zajímalo kterej debil tam chtěl ty střílející drony a hlavně ty svítící čočky. Jelikož, krom bílejch komand žoldáků na konci filmu, vražděj jen negři, tak vidíme hromadu bubáků s duhovejma očima a vypadá to směšně jako já v plavkách. Brácha hlavní hrdinky je neskutečnej kokot, kterej mě sral celej film, hlavní hrdinka je šukézní trdlo ALE nej postava je nigga s ryze afroamerickým jménem - Dimitry. Mámu asi vošukal rusák, no neva. Dimitry je frajer jak nikdo. Drogovej boss, co se rozhodne chránit ostatní bubáky, aby je bělásci nezabíjeli, i když sám denně likviduje nigga bratry a je mu to u prdele. On může, ale běda jak to zkusej běloši, kurva! Navíc je to černej Šváca z filmu Komando, páč zcela sám dokáže pozabíjet doslova armádu bílejch vojáků a ani se u toho nezapotí. Drogovej boss má kurva dobrej skill a po lajně koksu je člen Specnaz vedle něj jen čůrák od vedle. Nechybí ani tlustá, hnusná černoška, co nezavře držku a je naprosto nesnesitelná. Klasika. Samotný zabíjení je buď ratatata bum nebo občas kuchy kuch nožem. K tomu parádní dialogy tipu - Miluju Tě, ale seš kokot, ale stejně Tě miluju páč mám kokoty ráda, ale být s Tebou nemůžu páč seš kokot, i když možná...ne, nemůžu! Ale i když... Buddho za co? Jdu svůj harddisk očistit od tohohle "hororu". PS : To ta bílá doktorka fakt byla taková píča? Chtěla jsem, aby se lidi zabíjeli, ale vadí mi, že se zabíjej tolik...píííčo to ne! ()

Reklama

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu doufám poslední díl (edit 2020 - ne není poslední) Očisty s názvem Černý výplach. První očista byla průměrná, ale bylo to zas něco nového, druhý díl byl pro mě ze všech nejlepší a nejbrutálnější a třetí byla celkem hovadina, při které jsem doufal, že to bude poslední díl, ale bohužel. Čtyřka je naprosto zbytečná, nudná, amatérská, debilní sračka, kterou si budou pouštět znovu a znovu tak maximálně vyfetovaný opice někde v ghettu. Jít na to do kina tak provedu svou vlastní očistu tam. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Gerard McMurray dokázal nemožné! Až dosud jsem nevěřil, že by negerský holokaust mohla být tak příšerná nuda. Absolutní katastrofa, kde se nezachovalo ani zrnko atmosféry předchozích dílů. S takovým céčkovým blábolem ať jdou šulini tvůrci opravdu rovnou někam do prdele. Všechno špatně! Dlouho jsem neviděl něco tak extrémně nepovedeného. Od obsazení totálních hereckých polen na všech frontách, až po maximálně debilně napsané dialogy, které zřejmě vytvořil nějaký špatně naprogramovaný generátor náhodných slov. Všichni, kteří se na tomto snímku nějak podíleli by si zasloužili jednosměrnou jízdenku na exkurzi do některé z plynových komor. Děs a hrůza! ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalitativně už nevidím rozdíl mezi touhle hloupostí a Seagalovkama. Koncept je víceméně podobný. Prostě se jde z bodu A do bodu B někoho zachránit a u toho umírají lidé. 4. Očista už je čistý rasistický hnus, který nemá mimo Ameriku snad šanci uspět. Série Očisty si dává už dvouletou přestávku, ale úroveň to opravdu nezvedá. Souhlasím s tvrzením, že oproti tomuhle vypadají 1 a 2 jako velkofilmy. Prosím ukončit sérii, která toho kromě zvráceného nápadu mnoho nenabídla. 5% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Herec Rotimi Paul (Skeletor) jel na casting na svoji roli newyorským metrem v kompletním kostýmu včetně nalíčení. (DJMaroko)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Ve filmu se neobjeví žádná postava z předešlých tří filmů. (NiWi)

Související novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama