Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Lionheart k tomuto seriálu (3)

The Black Adder (1983) (S01) 

Slabota. Podle komentářů jsem čekal vtipem nabušených šest historických dílů, ale líbily se mi vlastně jen tři (Věštba, Arcibiskup a Lovec čarodějnic). Ostatní nebyly úplně nevtipné, ale byly trapné. Edmund je zde fakt příšerný... ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Úplně jiný seriál než jeho první série (bohudík). Zde je vše brilantní, Edmund je sice slizoun, ale tentokrát už celkem pochopitelný a "sympatický". Skvělou dvojkou je praštěná královna s lordem Melchetem. Černá zmije se prostě vyvinula v úžasný britkom. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Lehce horší než druhá série, ale přesto skvostně povznášející. V každém díle se paroduje nějaký známý fakt té doby, pan Č. je zde jen jako skvělý (a relativně oddaný) sluha Prince s mozkem menším než fazole. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama