Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Tomulka k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Koukal jsem na tetno seriál až nyní (mám právě dokoukané všechny serie) a bohůžel musím konstatovat, že tato serie je dle mého soudu nejslabší. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Horší čtyři si tato serie rozhodně zaslouží je o dost lepší než ta první. Postavení Edmunda je rozhodně lepší pro humorné hlášky, které jsou dokonale anglicky suché a v podání Atkinsna velmi humorné. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Atkinson dostane do vinku velmi dobře hrajícího Hugha Laurie a jejich protiklady jsou velmi humorné. Edmunt snažící se zlepšit své postavení díky své vychytralosti a lstivosti je famozní. Také je velmi vtipné jeho neustálé komentování čehokov famozními přirovnávaními. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Váhal jsem mezi čtyří a pět, ale dalo se z toho vytřiskat i více. Každopádně je čtvrtá řada naprosto nejlepší ze serií. Příměry k určitým situacím jsou famozní kapitán Darling je skvělý pro konfrontaci s Černou zmijí a celkově je kapitán černá zmije prostě dokonale vyzbrojen humorem jemu vlastním v každém díle je hlášek, že by si to měl člověk pomalu zapisovat. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama