Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele rawen k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Dost slabý sitcom (tak na úrovni ** až ***) - slabomyslný pitoreskní úlisný obličej Rowana Atkinsona jej nezachrání - když připočtu úděsný dabing TV Nova (měl jsem si sehnat originální verzi) - vychází mi z toho velké zklamání. Ani nemám chuť se dozvědět jak pokračují další série, když na konci první všichni pomřou. Tečka. 6/10 PS: shládnul jsem Černou svini (tedy pardon zmiji) v originále a musím říct, že je opravdu malinko lepší, přesto je první série tou nejhorší ze 4 sérií Černé zmije a zároveň je v ní Atkinson největší "kolík" :), zvyšuji na 7/10 (ruce pryč od nováckého dabingu! je to killer!) ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Druhá série Černé zmije je o poznání povedenější - Atkinson konečně pochopil, že lepší bude nedělat už ze sebe mentála a doslova srší chytrým a břitce cynickým humorem. Rovněž Baldrick byl správně sesazen z role chytrého poskoka do role neoškrábané brambory. Tohle už opravdu za něco stojí. Viděno v originále (český dabing TV Nova bych dál už neunesl). Moc fajn. 8/10 ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Třetí série opět výborně, Atkinson navazuje na značně vychytanejší druhou, Baldrick má stále IQ své oblíbené tykve ve tvaru pánského ehm ... žejo ..., doktor House zdatně přebírá funkci vysoce postaveného mamlasa, dialogy jsou vytříbené a povedené, prostě fajn fajn fajn... 8/10 ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Snad je to tím neskutečně stupidním a nepovedeným dabingem TV Nova - nevím - Černá Zmije IV je snad ještě slabší než předchozí série, opravdu nevím kde vzala tak vysoké hodnocení - trapné juchuchů hlášky okořeněné několika málo povedenými. Trapné postavy George, Baldricka... Všechno je to samo o sobě průměrné a ve srovnání s klasikami britského humoru (MP, RD...) to naprosto neobstojí... 5/10 s oběma zavřenýma očima PS: druhé shlédnutí, tentokrát v originále, mi dojem napravuje, čtverka nedosahuje úrovně druhé a třetí řady, přesto je docela fajn a první řadu předčí s přehledem - Baldrick umí skvěle připravit ranní kafe a George je sice už trochu moc hňupovitý hňup, ale nevadí mi tam... Slušné zakončení celého spektáklu... nakonec 7,5/10 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama