Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele boshke k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Rozhodně jsem tedy tu úžasnou, kultovní Černou zmiji čekal lepší. První série je opravdu bídná, téměř bez vtipu, akorát se spoustou středověkého kraválu... S dalšími sériemi by to však mělo jít stále nahoru, tak se nechám překvapit... 50% ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Kvalitativní posun mezi jedničkou a dvojkou je, díky Bohu, značný, neb jednička byla vskutku slaboučká. Přesto však tento druh humoru - neustálé urážení slaboduchých podřízených - není zrovna mým šálkem čaje... 70% ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Zajímavé vidět Laurieho jinak než jako House, ač je mi jeho postava poměrně nesympatická. Jinak lehký pokles v porovnání s dvojkou; k evergreenu - narážky a urážení prostomyslných - přibyla přirovnání všeho druhu ("vaše přítomnost zde je iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu"), druh humoru mnou neméně neoblíbený... 70% ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Takhle bych si představoval celou Černou zmiji. Všechno mi perfektně sedí. Laurie má skvělou postavu, na rozdíl od trojky, stejně jako Percy s Melchettem se mi mnohem více líbili jako generál a jeho slouha než v jejich starých rolích. I ten Baldrick se Zmijí se mi ve čtyřce více zamlouvali. Styl humoru mi byl taky mnohem bližší... Čtyřka určitě zlepšuje reputaci celého seriálu, který pro mne byl poměrně silným zklamáním. A to jsem fandou britského humoru... 100% ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama