Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele koza3 k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Pro okolotřicátníky, kterým není cizí britský humor je tohle sůl na chleba. Mě tento humor cizí není, ale řekl bych, že mi chybí nostalgická nota. Vnímám to podobně jako českého Cimrmana. Pokud jeho kouzlu propadnete v dětství, můžete na něj koukat celý život a budete ho milovat. Pokud se na něj poprvé podíváte v dospělosti, tak se Vám bude líbit, ale své srdce mu nedáte. Já to mám takhle s Červeným trpaslíkem. Od dětství znám všechny hlášky a každý díl miluju. Černou zmiji jsem ale jako dítě viděl jen z rychlíku (snad jeden díl) a proto mi je cizí, nemám tam tu nostalgickou slzu a tak je pro mě lehkým nadprůměrem. Těším se na další série, ale do svého top ten to asi nedám. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Zajímavý posun v ději o pár století. Černá zmije se objevuje po boku milované Alžběty I. jako drzý, slizký Lord, který by rád pár chechtáků a pohodlný život. Chyběl mi tady šílený král z první série, Bětka mi tak úplně jako pipina nesedla. Vtipy se to tady jen hemží až je nebudete občas stíhat, pokud neznáte britské reálie a jejich typický černý humor. Těžko říct, zda předčila svého předchůdce. Je to vtipné a to je důležité :-) ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Výborná řada. O hvězdu lepší než druhá série. Zmizela protivná Alžběta a objevil se dementní princ Jiří. Černé zmiji se taky o level zvýšila břitkost humoru a "cunning plan" je pořád v každém díle :-) Super, těším se těším na sérii čtvrtou! ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Vynikající! Na pět hvězd to nemá, ale zážitek perfektní. Nedokážu posoudit, zda byla vtipnější druhá, třetí či čtvrtá série, ale každá má své kouzlo, svého osobitého Blackaddera a Baldrickův "cunning plan". Celou sérií se tak nějak nese pocit konce, pocit, že koukáme na poslední díly seriálu. Nevím, zda to tak bylo zamýšleno nebo jsem zmanipulován vědomostí o neexistenci dalších sérií. Nu což, sjel jsem to, odškrtnu si svůj úkol a vrátím se k mým britským nejoblíbenějším Red Dwarf, Black Books a IT Crowd. Škoda, že jsem nenatrefil na Zmiji před dvaceti lety, určitě bych na to teď koukal jako na plakát s tenistkou jak se škrábe v zadku :-) ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama